Min forfader i Family Tree er forbundet med den samme forælder to gange

Få mere at vide om dubletter på forhold i Family Tree mellem et barn og en forælder. Ret fejlen ved at slette dubletten.

I de fleste tilfælde er den korrekte relation den relation, der indeholder navnene på begge forældre. I dubletter er der derimod ofte kun én forælder nævnt. Den anden forælder er angivet »ukendt«. Slet slægtskabsforholdet.

Før du begynder

Når man arbejder med forældre-barn-forhold, kan det være en hjælp at skrive navne, id-numre og forhold til de involverede forfædre ned. Husk, at du kan bruge listen med nylige ændringer til at fortryde ændringer, hvis du begår en fejl.

Trin (hjemmeside)

1. Klik i den øverste menu på Family Tree og klik derefter på Slægtstræ.
  2. Find det barn, der fremgår af dublet-forholdet.
  3. Klik på personens navn. Klik på personens navn igen i de oplysninger, der vises.
  4. Klik på fanen Detaljer.
  5. Rul til afsnittet Familiemedlemmer. Find barnet under forælderen med en ukendt ægtefælle.
  6. Klik på ikonet Rediger .
  7. Klik på Fjern eller Erstat ud for barnets navn.
  8. For at angive at du har gennemgået forholdet, kilderne og noterne for personerne, skal du klikke på afkrydsningsfeltet.
  9. Klik på Fjern forældre.
  10. Forklar hvorfor, og klik derefter på Fjern.
  11. Genindlæs siden. I kan ikke længere se barnet og den enkelte forælder

Trin (mobil app)

1. Naviger til personsiden for barnet med et dublet-forhold i Family Tree-app’en.
  2. Tryk på fanen Forældre.
  3. Find barnets navn og tryk på ikonet Rediger.
  4. Tryk på Forkerte forældre.
  5. Forklar hvorfor og tryk derefter på Fjern. (For Apple iOS skal du trykke på Fortsæt for at indtaste din begrundelse til at foretage ændringen og derefter trykke på Fjern).
  6. Når processen er færdig, ser du ikke længere barnet sammen med den enkelte forælder.

Trin (Family Tree Lite)

1. Naviger mens du er logget på Family Tree Lite til personsiden for barnet med de forkerte forældre.
  2. Klik under personens navn på Se familie.
  3. Find barnets navn under Forældre og søskende, og klik på ikonet Rediger.
  4. Fjern begge forældre ved at klikke på Fjern eller erstat ud for barnet.
  5. Forklar hvorfor, og klik derefter på Fjern.
  6. Genindlæs siden. I kan ikke længere se barnet og den enkelte forælder