Hvordan retter jeg klanstien i Family Tree?

Som standard følger den gule klansti vist i visning af første forfader den direkte patrilineære (mandlige) linje mellem den første forfader øverst og fokuspersonen nederst. Du kan rette klanstien, hvis det er nødvendigt, for at vise adoptioner eller andre situationer, hvor klanstien ikke er korrekt.

Hvis klanstien er forkert, så følg denne grundlæggende proces for at rette den.

1. Tilføj de forældre, der bør være på klanstien, til Family Tree.
  2. Vælg de forældre, der bør være på klanstien som de foretrukne forældre.
  3. Tilføj den første forfader til personen, der bør være i klanen.
  4. Vend tilbage til den oprindelige fokusperson.

Tip: Tjek, før du gennemgår disse trin, at du er en del af denne forfaders klan. Regler for klansti er mere specifikke end andre genealogiske forhold, så selvom du er beslægtet, så er de måske stadig ikke forbundet.

(Valgfrit) Kopiér den første forfaders ID-nummer.

Kopiering af den første forfaders ID-nummer gør en del af denne rettelsesproces lettere:

1. Vis den første forfader på den første forfaders anetavle.
  2. Klik på den første forfaders ID-nummer, der vises under navnet og årene i feltet for den første forfader.

Trin 1. Tilføj forældrene til Family Tree

Sørg for, at Family Tree indeholder de forældre, der bør være på klanstien. Hvis en person blev adopteret ind i en anden klan, kan du tilføje både de biologiske forældre og adoptivforældrene.

1. Klik på feltet for den person, der bør være på klanstien, i den første forfaders anetavle.
  2. Klik på Se person i sidepanelet.
  3. Rul ned til Familiemedlemmer på personsiden.
  4. Hvis de rigtige forældre ikke står på listen, så klik på Tilføj forælder og tilføj dem.

Trin 2. Vælg de foretrukne forældre.

Family Tree bruger de foretrukne forældre til at vise klanstien. Hvis klanstien bør gå gennem adoptivforældre, så vælg dem som de foretrukne forældre:

1. Rul tilbage til afsnittet Familiemedlemmer på personsiden, hvis det er nødvendigt.
  2. Find adoptivforældrene, som klanstien bør gå igennem.
  3. Klik på Foretrukne.

Bemærk: Mulighed, foretrukne, kommer frem, når en person er forbundet til mere end et sæt forældre. Hvis en person kun har et sæt forældre, er de som standard de foretrukne forældre.

(Valgfrit) Angiv slægtskabstype.

I Family Tree betegner slægtskabstyper, hvordan forældre og børn er beslægtede. Som standard sætter Family Tree et forældre til barn-forhold til biologisk. I kan ændre det til adoptiv, pleje, værge eller sted.

Dette trin anbefales, selvom det ikke er påkrævet, fordi det giver Family Tree mulighed for at bevare og præsentere oplysninger mere præcist.

1. Find personen i den anden kolonne i afsnittet Familiemedlemmer, der står som et barn med forældre.
  2. Klik på .
  3. Klik under faderens oplysninger på Tilføj slægtskabstype.
  4. Ændr biologisk til den korrekte type.
  5. Indtast en begrundelse for at forklare, hvorfor oplysningen er korrekt.
  6. Klik på Gem.
  7. Gentag denne proces for hustruen.

Trin 3. Tilføj første forfader

Tilføj den første forfader til den person, hvor klanstien brydes ned.

1. Rul til toppen på personsiden og klik derefter på Se slægtstræ. Du bliver returneret til den første forfaders anetavle.
  2. Hvis personen, der bør være i klanen, ikke er fokuspersonen, så sæt ham eller hende i den stilling igen:
    1. Klik på feltet for den person, der bør være i klanen.
    2. Klik på Se slægtstræ i sidepanelet.
  3. Klik på Tilføj første forfader i meddelelsesboksen.
  4. Klik på Efter ID-nummer.
  5. Indsæt ID-nummeret på den første forfader.
  6. Klik på Næste.
  7. Klik på Tilføj match.
  8. Klik på OK.

(Valgfrit) Ryd op i alle dataproblemer på klanstien.

Systemet kan måske ikke finde klanstien, hvis der er dataproblemer i slægtslinjen. Almindelige problemer som dubletter af personer, loop og slægtskabsfejl kan være årsag til fejl. Se relaterede artikler for at lære hvordan.

Trin 4. Vend tilbage til din oprindelige fokusperson.

Du kan nu vende tilbage til din oprindelige fokusperson.

1. Klik på Seneste.
  2. Klik på personens navn.

Den gule klansti bør nu vises korrekt.