Hvordan tagger jeg personer i beretninger og lydfiler?

Tagging identificerer de personer, der er nævnt i dine beretninger og lydfiler. Tags kan også sikre, at historien eller lydfiler kommer frem i Minder på den persons personside i Family Tree.

En person i Family Tree kan tagges i op til 1.000 minder. Der er ingen grænse for antallet af personer, der kan tagges i et givent minde.

Bemærk: Enhver bruger kan tilføje et tag til et minde, uanset hvem der har uploadet mindet.

Trin (internetside)

1. Log på FamilySearch.
  2. Klik øverst på siden på Minder efterfulgt af Galleri.
  3. Klik på bogikonet for kun at se dine beretninger eller mikrofonikonet for kun at se dine lydfiler.
    • (Valgfrit) Se kun ikke-taggede beretninger eller lydfiler ved at klikke på pil ned ved siden af Arranger og derefter klikke på Ikke tagget.
  4. Klik på den beretning eller lydfil, du ønsker at tagge.
  5. Klik til højre for beretningen eller lydfilen i boksen »Hvem er i dette minde?«.
  6. Indtast personens navn i feltet. Når du indtaster, kommer navne på dine forfædre og slægtninge i Slægtstræet frem.
    1. Hvis det korrekte navn kommer frem, så klik på det. Dette vedhæfter automatisk dette minde til personen i Slægtstræ.
    2. Hvis det korrekte navn ikke kommer frem, så indtast navnet, rul ned til bunden af listen med navne og klik på Tilføj ny. Dette minde er endnu ikke vedhæftet Slægtstræ. Hvis personen er i Slægtstræet, klikker du på Vedhæft til Slægtstræ og finder personen ved at bruge navn eller ID-nummer.
  7. Gentag for alle i beretningen eller lydfilen.

Trin (mobilappen Family Tree)

For at tagge en beretning eller lydfil ved at bruge mobilappen Family Tree skal beretningen eller filen allerede tagges til nogen i Family Tree. Du kan bruge appen til at tilføje flere tags til den.

1. Vis i mobilappen Family Tree personsiden for en person, der allerede er tagget i mindet.
  2. Klik på Minder.
  3. Afhængig af din enhed kan du tappe på bogikonet for kun at se dine beretninger eller mikrofonikonet for kun at se dine lydfiler. Ellers er de samme ikoner over hvert punkt for at hjælpe dig med at finde specifikke typer minder.
  4. Tap på beretningen eller lydfilen, der skal tagges.
  5. Tap på ikonet, der ligner en person med enten et + eller et tal. Alle nuværende tags kommer frem sammen med en liste over slægtninge og forfædre.
    • Android: Ikonet er øverst til højre på skærmen.
    • Apple iOS: Ikonet er nederst til højre på skærmen.
  6. Hvis personen er på listen, tapper du på navnet. Dette vedhæfter automatisk dette minde til personen i Family Tree. Hvis personen ikke er på listen, så indtast navnet og tap på Tilføj ny. Dette minde er endnu ikke vedhæftet Family Tree.
  7. Tap på Udført.

Trin (appen Minder)

1. Tap i appen Minder på beretningen eller lydoptagelsen, der skal tagges.
    • Afhængig af din enhed kan du tappe på bogikonet for kun at se dine beretninger eller mikrofonikonet for kun at se dine lydfiler. Ellers er de samme ikoner over hvert punkt for at hjælpe dig med at finde specifikke typer minder.
  2. Tap på ikonet, der ligner et ansigt med enten et + eller et tal. Alle nuværende tags kommer frem sammen med en liste over slægtninge og forfædre.
    • Android: Ikonet er øverst til højre på skærmen.
    • Apple iOS: Ikonet er nederst til højre på skærmen.
  3. Hvis personen er på listen, tapper du på navnet. Dette vedhæfter automatisk dette minde til personen i Family Tree. Hvis personen ikke er på listen, så indtast navnet og tap på Tilføj ny. Dette minde er endnu ikke vedhæftet Family Tree.
  4. Tap på Udført

Trin (Family Tree Lite)

Family Tree Lite giver dig ikke mulighed for at uploade, se eller tagge minder.