Kuinka liitän asiakirjavihjeitä henkilöön Family Treessä?

Asiakirjavihjeet ovat hyvä tapa lisätä tietoa esivanhempien tarinoihin sukupuussa. Ne näkyvät esivanhemman profiilissa tai historiallisessa tietueessa aina kun järjestelmä havaitsee sukupuussa olevien profiilien ja historiallisten asiakirjojen välisen osuman. Voit tutkia vihjettä ja päättää, liitetäänkö profiili ja asiakirja vai ei.

Liitä kaikki täsmälliset asiakirjavihjeet, vaikka ne näyttäisivätkin olevan päällekkäisiä. Ei sama henkilö -painiketta tulee käyttää vain jos lähteessä ei tosiasiassa ole kyseistä esivanhempaa koskevia tietoja.

Vaiheet (verkkosivusto)

1. Etsi vihje. Voit löytää ne kolmesta pääkonterosta:
    • Suositetut tehtävät -luettelon aloitussivulla.
    • Family Treessä napsauta asiakirjavihjekuvaketta ja napsauta sitten Tarkista ja liitä. Löydät kuvakkeet näistä paikoista:
      • Vaaka-, pysty-, esivanhempi- tai jälkeläisnäkymät näyttävät asiakirjavihjekuvakkeet, jotka näyttävät tältä: tai , kun taas Viuhkakaavio-näkymässä näkyy asiakirjavihjeitä, jos napsautat Tutkimusohjeita. Jos jollakulla on asiakirjavihjeitä, ruutu muuttuu siniseksi.
    • Kun haet historiallisista asiakirjoista, napsauta hakutuloksissa kuvaketta Family Tree vihjeet. Kuvake näyttää tältä: .
  2. Varmista Lähdelinkki-sivulta, että vasemmalla puolella olevat ihmiset ovat samalla rivillä oikeanpuoleisten kanssa.
    1. Etsi näytön vasemmasta reunasta väärällä rivillä oleva henkilö ja määritä, missä hänen pitäisi olla.
    2. Jos lasten, vanhempien tai sisarusten osio on kutistettu (ei laajennettu), napsauta Avaa-linkkiä , jotta voit siirtää tietueen oikeaan paikkaan.
    3. Napsauta väärään kohtaan merkityn henkilön nimeä ja pidä hiiren painiketta alhaalla.
    4. Raahaa henkilö oikeaan kohtaan näytöllä.
  3. Jos näytön oikeassa reunassa näkyy väärä puoliso tai vanhemmat, muuta oikeat tiedot:
    1. Napsauta Kaikki puolisot > tai Kaikki vanhemmat>.
    2. Valitse oikea puoliso tai oikeat vanhemmat.
    3. Jos historiallisessa asiakirjassa on puoliso tai vanhemmat, jotka eivät ole Family Treessä, napsauta (ei mikään ylläolevista).
  4. Selvitä, onko asiakirjavihje yhteensopiva:
    1. Napsauta jokaisen henkilön kohdalta Vertaa-linkkiä (paperiliitinkuvake), jos osio ei avaudu automaattisesti.
    2. Vertaa nimiä, päivämääriä, sukulaisuussuhteita ja paikkoja.
    3. Päätä, koskeeko vasemmanpuoleinen asiakirjavihje oikeanpuoleista henkilöä tai perhettä. Jos kyseessä on sama henkilö tai perhe, jatka. Ellei kyseessä ole sama henkilö, napsauta Ei sama henkilö, kirjoita selitys ja napsauta OK.
  5. Jos asiakirjavihje sopii hyvin, liitä se jokaiseen Family Treessä olevaan henkilöön, jota se vastaa:
    1. Palaa kohdehenkilön tietoihin ja napsauta näytön keskeltä Vertaa-linkkiä.
    2. Jos tietueessa on tietoja, jotka puuttuvat Family Treestä, napsauta + Lisää. Voit korvata Family Treessä jo olevat tiedot paremmalla tiedolla tietueesta. Tee nuo päivitykset käsin.
    3. Kirjoita syy.
    4. Valitse Liitä.
    5. Toista tämä vaihe jokaiselle historiallisen asiakirjan henkilölle.
  6. Liitä lähde appivanhempiin, isovanhempiin tai muihin sukulaisiin, joita ei ole nykyisellä näytöllä, vaihtamalla kohdehenkilöä:
    1. Napsauta näytön vasemmasta reunasta Muuta.
    2. Valitse uusi kohdehenkilö.
    3. Varmista, että sama henkilö on valittuna näytön oikealla puolella. Jos ei ole, napsauta näytön oikealta puolelta kohtaa Muuta.
    4. Napsauta henkilöä tai syötä hänen henkilötunnisteensa.
    5. Napsauta Vaihda kohdehenkilö.
  7. Näet, sisältääkö varsinainen asiakirja mitään lisätietoja, kun napsautat Näytä kuva.
  8. Jos päivämäärät tai paikat ovat puutteellisia, voit korjata ne.
    • Tee tarvittavat muutokset oikean päivämäärän näyttämiseksi.
    • Lisää yksityiskohtainen huomautus selittääksesi, miten valitsit päivämäärän ja viittaa lähteeseen.

Vaiheet (mobiilisovellus)

Jotkut asiakirjat avaavat lähdelinkityksen mobiiliversion. Se toimii kuten tämän artikkelin verkkosivusto-osiossa olevat ohjeet.

1. Etsi Family Treen mobiilisovelluksesta asiakirjavihjekuvake. Löydät ne näistä paikoista:
    • Esivanhemmat, joilla on Tehtäväluettelo.
    • Henkilön keskeisten tietojen näkymästä, näytön yläreunasta nimen yläpuolelta.
  2. Napauta asiakirjavihjekuvaketta, sen jälkeen asiakirjaa, jota haluat verrata ja sitten Vertaa.
  3. Vertaa näytön kummallakin puolella olevia tietoja.
  4. Jos vasemmalla olevat tiedot (asiakirja) eivät ole Family Treessä, ja haluat lisätä ne, tee jokin seuraavista:
    • Lisää: Napauta tätä lisäksesi puuttuvat tiedot Family Treehen.
    • Kynäkuvake: Muokkaa sukupuussa olevaa kohtaa tai korvaa Family Treessä olevat tiedot asiakirjan tiedoilla napauttamalla tätä.
  5. Jos asiakirja vastaa sukupuussa olevaa henkilöä, napauta Kyllä, liitä. Muussa tapauksessa napauta Ei sama henkilö.
  6. Jos asiakirjassa on tietoja myös muista perheenjäsenistä, napauta Tarkista muut.
  7. Tarkista jokainen henkilö:
    • Jos asiakirja täsmää mutta sitä ei ole vielä liitetty henkilöön, vieritä alaspäin ja napautaKyllä, liitä.
    • Jos asiakirja ei täsmää, napauta Ei sama henkilö.
    • Jos asiakirja on jo liitetty oikeaan henkilöön, siirry seuraavaan perheenjäseneen napauttamalla Seuraava.
    • Jos asiakirja on liitetty väärään henkilöön, napauta Irrota.
  8. Kun olet tarkistanut kaikki perheenjäsenet, napauta Valmis.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Family Tree Litessä ei ole asiakirjavihjeitä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitä Family Treen asiakirjaviheet ovat?
Miten liitän muita henkilöitä asiakirjavihjeeseen Family Treessä?
Mitä teen Family Treen asiakirjavihjeille, jotka eivät täsmää henkilöön?
Miten lisään puuttuvia perheenjäseniä Family Treehen asiakirjavihjeistä?
Haluan liittää lähteen Family Treessä, mutta se on jo liitetty toiseen henkilöön.