Kuinka korjaan klaanipolun Family Treessä?

Oletuksena ensimmäisen esivanhemman näkymässä näkyvä keltainen klaanipolku seuraa suoraa isälinjaa ylimpänä olevan ensimmäisen esivanhemman ja alareunassa olevan tarkasteltavan henkilön välillä. Voit tarvittaessa korjata klaanipolun osoittaaksesi adoptiot tai muut tilanteet, joissa klaanipolku ei ole oikea.

Jos klaanipolku on virheellinen, korjaa se noudattamalla tätä perusprosessia.

1. Lisää Family Treehen ne vanhemmat, joiden tulee olla klaanipolussa.
  2. Valitse ensisijaisiksi vanhemmiksi ne vanhemmat, joiden tulee olla klaanipolussa.
  3. Lisää ensimmäinen esivanhempi siihen henkilöön, jonka tulee olla klaanissa.
  4. Palaa alkuperäiseen tarkasteltavaan henkilöön.

Vinkki: Ennen kuin käyt läpi nämä vaiheet, tarkista uudelleen, että kuulut tämän esivanhemman klaaniin. Klaanipolun säännöt ovat tarkempia kuin muut sukulaisuussuhteet sukututkimuksessa, joten vaikka olisitkin sukua, ne eivät ehkä siltikään yhdisty.

(Valinnainen) Kopioi ensimmäisen esivanhemman tunniste.

Ensimmäisen esivanhemman tunnisteen kopioiminen tekee osan tästä oikaisuprosessista helpommaksi:

1. Laita ensimmäisen esivanhemman sukutaululla näkyviin ensimmäinen esivanhempi.
  2. Napsauta ensimmäisen esivanhemman ruudussa tunnistetta, joka näkyy nimen ja vuosilukujen alla.

Vaihe 1. Lisää vanhemmat Family Treehen.

Varmista, että Family Tree sisältää ne vanhemmat, joiden tulee olla klaanipolussa. Jos henkilö on adoptoitu eri klaaniin, voit lisätä sekä biologiset että adoptiovanhemmat.

1. Napsauta ensimmäisen esivanhemman sukutaulussa sen henkilön ruutua, jonka tulee olla klaanipolussa.
  2. Napsauta sivupaneelissa kohtaa Näytä henkilö.
  3. Vieritä henkilösivulla kohtaan Lähisukulaiset.
  4. Jos oikeita vanhempia ei ole luettelossa, napsauta Lisää vanhempi ja lisää heidät.

Vaihe 2. Valitse ensisijaiset vanhemmat.

Family Tree käyttää ensisijaisia vanhempia näyttäessään klaanipolun. Jos klaanipolun tulee kulkea adoptiovanhempien kautta, valitse heidät ensisijaisiksi vanhemmiksi:

1. Vieritä henkilösivulla tarvittaessa takaisin kohtaan Lähisukulaiset.
  2. Etsi adoptiovanhemmat, joiden kautta klaanipolun pitäisi kulkea.
  3. Napsauta kohtaa Ensisijaiset.

Huom. Ensisijainen vaihtoehto tulee näkyviin, kun henkilö on linkitetty useampaan kuin yhteen pariin vanhempia. Jos henkilöllä on vain yksi pari vanhempia, he ovat oletusarvoisesti ensisijaiset vanhemmat.

(Valinnainen) Aseta sukulaisuussuhteen tyyppi.

Family Treessä sukulaisuussuhteen tyypit määrittävät, kuinka vanhemmat ja lapset liittyvät toisiinsa. Oletusarvoisesti Family Tree määrittää vanhemman ja lapsen välisen sukulaisuussuhteen biologiseksi. Voit muuttaa sen adoptioksi, kasvatussuhteeksi, holhoussuhteeksi tai lapsen ja isä- tai äitipuolen väliseksi sukulaisuussuhteeksi.

Tätä vaihetta suositellaan, vaikka se ei ole pakollinen, koska sen avulla Family Tree voi säilyttää ja esittää tietoja täsmällisemmin.

1. Lähisukulaiset-osuudessa etsi henkilö toisesta sarakkeesta, jossa on lapsi ja hänen vanhempansa.
  2. Napsauta .
  3. Napsauta isän tietojen alla kohtaa Lisää sukulaisuussuhteen tyyppi.
  4. Muuta biologinen oikeaksi tyypiksi.
  5. Lisää perustelut ja selitä, miksi tiedot ovat oikein.
  6. Napsauta Tallenna.
  7. Toista tämä prosessi vaimon kohdalla.

Vaihe 3. Lisää ensimmäinen esivanhempi.

Lisää ensimmäinen esivanhempi sille henkilölle, jonka kohdalla klaanipolku rikkoutuu.

1. Vieritä henkilösivulla yläreunaan ja napsauta sitten Näytä sukupuu. Sinut palautetaan ensimmäisen esivanhemman sukutauluun.
  2. Jos henkilö, jonka tulee olla klaanissa, ei ole tarkasteltava henkilö, palauta hänet siihen asemaan:
    1. Napsauta sen henkilön ruutua, jonka pitäisi olla klaanissa.
    2. Napsauta sivupaneelissa Näytä sukupuu.
  3. Napsauta viestiruudussa kohtaa Lisää ensimmäinen esivanhempi.
  4. Napsauta Tunnisteen perusteella.
  5. Liitä ensimmäisen esivanhemman tunnisteeseen.
  6. Napsauta Seuraava.
  7. Napsauta Lisää osuma.
  8. Napsauta OK.

(Valinnainen) Siivoa mahdolliset klaanipolun tiedoissa olevat ongelmat.

Järjestelmä ei ehkä löydä klaanipolkua, jos sukulinjassa on ongelmia tiedoissa. Yleiset ongelmat kuten henkilöiden päällekkäistietueet, sukutaulussa oleva kehä ja sukulaisuussuhteeseen liittyvät virheet saattavat aiheuttaa virheitä. Katso aiheeseen liittyviä artikkeleita saadaksesi tietää, kuinka se tehdään.

Vaihe 4. Palaa alkuperäiseen tarkasteltavaan henkilöön.

Voit nyt palata alkuperäiseen tarkasteltavaan henkilöön.

1. Napsauta kohtaa Viimeaikaiset.
  2. Napsauta henkilön nimeä.

Keltaisen klaanipolun pitäisi nyt näkyä oikein.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka lisään lapselle isä- tai äitipuolen tai adoptio- tai sijaisvanhemmat Family Treessä?
Kuinka asetan ensisijaisen puolison tai vanhemmat Family Treessä?
Kuinka täsmennän Family Treessä sukulaisuussuhteet, joihin liittyvät biologiset vanhemmat, adoptio- tai sijaisvanhemmat tai isä- ja äitipuoli?
Kuinka korjaan tiedoissa olevia ongelmia Family Treessä?