Miten luon GEDCOM-tiedoston?

GEDCOM on tietostandardi, jonka avulla sukututkimustietoja voidaan lähettää tietokoneohjelmasta toiseen.

GEDCOM-tiedostoja ei voi ladata sukupuusta. GEDCOM-standardi ei sisällä tapaa säilyttää syylausuntoja ja muunlaisia tietoja, jotka ovat sukupuun kannalta ratkaisevan tärkeitä ja ainutlaatuisia.

Monien FamilySearch-kumppanien tuotteilla voidaan luoda GEDCOM-tiedostoja. Jotkin niistä myös mahdollistavat tietojen lataamisen sukupuusta, kyseisten tietojen muokkaamisen ja päivitettyjen tietojen lähettämisen takaisin sukupuuhun. Katso FamilySearchin ratkaisugalleriasta lisätietoja näistä tuotteista.

Jos sinulla on jo jokin näistä ohjelmista, katso ohjeet GEDCOM-tiedoston luomiseen ohjesisällöstä tai ohjelman valmistajan verkkosivustolta. Jos sinulla on GEDCOM-tiedosto, voit lähettää kopion siitä FamilySearch.orgin sukulinjojen lähdearkistoon. Tiedoston lähettäminen tarjoaa seuraavat hyödyt:

• FamilySearch säilyttää tiedostosi. Voit poistaa tai vaihtaa sen myöhemmin.
  • Muut käyttäjät näkevät GEDCOM-tiedostossasi olevat tiedot, mutta eivät voi tehdä niihin muutoksia.
  • Voit kopioida GEDCOM-tiedostossasi olevat tiedot sukupuuhun.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Miten kopioin tiedot GEDCOM-tiedostostani sukupuuhun?
Miten lähetän GEDCOM-tiedoston?