Kuinka voin luoda ilmaisen tilin lapselle?

0:00 / 0:00
videoCompanion
How Do I Create a FamilySearch Account?

nullKuka tahansa 13-vuotias tai sitä vanhempi voi rekisteröityä FamilySearch-tilille ilman vanhempien lupaa.

8–12-vuotiaat lapset voivat rekisteröityä vanhempien luvalla. Tämä tili voidaan luoda joko osoitteessa churchofjesuschrist.org tai FamilySearch.org.

Lapset, joilla jo on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon tili, voivat kirjautua sisään FamilySearch.org-sivustolle käyttämällä kyseisen tilin käyttäjätunnusta ja salasanaa valitsemalla Kirjaudu sisään kirkon tilillä-painike verkkosivulla .

Luvan myöntäminen osoitteessa churchofjesuschrist.org

Vanhemmat ja lapsen lailliset huoltajat jotka ovat Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäseniä, voivat luoda tilejä ja antaa luvan osoitteessa churchofjesuschrist.org. Vanhemmat voivat myös vaihtaa lastensa salasanat ja poistaa lastensa tilit.

Lisäohjeita saat kirjautumallatilillesi osoitteessa churchofjesuschrist.org, avaamalla tilisi asetukset ja valitsemalla Ohje.

Luvan myöntäminen osoitteessa FamilySearch.org

Vanhemmat ja lapset voivat luoda tilejä myös osoitteessa FamilySearch.org. Kirkon jäsenyyttä ei vaadita.

Tämän prosessin aikana vanhempi tai huoltaja voi valita yhden kolmesta tavasta valtuuttaa lapsi rekisteröitymään laillisesti FamilySearchiin.

• Jäsennumero (suositeltava, Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenten osalta)
  • Sähköpostiosoite
  • Tekstiviesti

Tilin luomisprosessissa vanhemman tai huoltajan suostumuskoodi lähetetään vanhemman tai huoltajan sähköpostiosoitteeseen tai tekstiviestinumeroon (ellei tiliä luoda kirkon jäsennumerolla). Määrität myös tilin palautusmenetelmän siltä varalta, että lapsesi unohtaa kirjautumistietonsa. Kirkon tietuenumerolla määritettyjen tilien palauttamiseen käytetään samaa numeroa.

Tämän artikkelin loppuosassa kuvaillaan, kuinka tili luodaan FamilySearchilla.

Vaiheet (FamilySearch.org)

Luodaksesi tilin 8–12-vuotiaalle, seuraa seuraavia vaiheita.

1. Mene FamilySearchiin ja valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista:
    • Siirry selaimella FamilySearch.org-sivustolle ja valitse Luo tili.
    • Avaa Family Tree tai Memories -mobiilisovellus ja valitse Luo ilmainen tili.
  2. Kirjoita lapsen tiedot Luo tili -lomakkeeseen ja valitse Jatka.
  3. Näkyviin tulee vanhemman tai huoltajan lupa -valintaikkuna. Voit antaa luvan:
    • Kirkon jäsennumerolla (ks. vaihe 4)
    • Tekstiviestillä (ks. vaihe 5)
    • Sähköpostilla (ks. vaihe 6)
  4. Antaessasi luvan jäsennumerolla, toimi seuraavasti:
    1. Valitse Käytä vanhemman kirkon jäsennumeroa (suositeltava vaihtoehto).
    2. Kirjoita oma (vanhemman tai huoltajan) jäsennumerosi. Valitse Jatka.
    3. Kirjoita lapsesi jäsennumero ja valitse Jatka.
    4. Täytä loput lomakkeen kohdat ja valitse Luo tili.
    5. Kirjaudu FamilySearch-tilille rekisteröinnin loppuun saattamiseksi. Jos lapsesi unohtaa kirjautumistietonsa, palauttamiseen vaaditaan kirkon jäsennumero.
  5. Voit antaa huoltajan suostumuksen tekstiviestillä seuraavasti:
    1. Antaessasi luvan tekstiviestillä, valitse pudotusvalikosta Kysy vanhemmalta ja anna puhelinnumero tekstiviestiä varten. Valitse Jatka.
    2. Täytä loput lomakkeen kohdat ja valitse Luo tili. Vanhemmalle tai huoltajalle lähetetään vahvistuskoodi tekstiviestinä.
    3. Seuraavassa näytössä kysytään vanhemman suostumuskoodia, joka lähetettiin vanhemman tai huoltajan puhelimeen tekstiviestillä. Kirjoita koodi ja valitse Lähetä.
    4. Anna seuraavaksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite tilin palauttamiseksi, mikäli lapsesi on unohtanut kirjautumistietonsa.
    5. Jos valitsit palautuksen tekstiviestinä, kirjoita puhelimeen lähetetty koodi ja napsauta Lähetä.
    6. Jos valitsit sähköpostin, avaa sähköposti ja valitse Viimeistele rekisteröinti.
    7. Kirjaudu FamilySearch-tilille rekisteröinnin loppuun saattamiseksi.
  6. Antaessasi huoltajan luvan sähköpostilla, toimi seuraavasti.
    1. Käyttäessäsi sähköpostia, valitse pudotusvalikosta Kysy vanhemmalta ja anna sähköpostiosoite. Valitse Jatka.
    2. Tilin luominen jatkuu. Täytä loput lomakkeen kohdat ja valitse Luo tili. Linkki huoltajan suostumukseen lähetetään annettuun sähköpostiosoitteeseen.
    3. Seuraavassa ikkunassa pyydetään antamaan vanhemman tai huoltajan sähköpostiin lähetetty suostumuskoodi. Kirjoita koodi ja valitse Lähetä.
    4. Anna seuraavaksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite tilin palauttamiseksi, mikäli lapsesi on unohtanut kirjautumistietonsa.
    5. Jos valitsit palautuksen tekstiviestinä, kirjoita puhelimeen lähetetty koodi ja napsauta Lähetä.
    6. Jos valitsit sähköpostin, avaa sähköposti ja valitse Viimeistele rekisteröinti.
    7. Kirjaudu FamilySearch-tilille rekisteröinnin loppuun saattamiseksi.

Vahvistussähköposti tai -tekstiviesti ei saavu

Jos lupa- tai vahvistussähköposti tai -tekstiviesti ei saavu heti, tilisi tiedot tallennetaan 48 tunniksi. Tänä aikana voit antaa luvan jollakin seuraavista tavoista:

• Kirjaudu tilillesi osoitteessa churchofjesuschrist.org ja anna suostumuksesi tilisi asetuksista (Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon jäsenille).
  • Tarkista tekstiviestisi tai sähköpostisi päivän ajan. Jos vahvistusviestiä ei tule, palaa FamilySearch.org-sivustolle ja valitse Kirjaudu sisään. Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, ja FamilySearch auttaa sinua luomaan tilisi.

Lapsella on jo tili

Jos saat jonkin seuraavista virheilmoituksista, lapsella todennäköisesti on jo käyttäjätili:

• "Tämä tili näyttää olevan jo olemassa."
  • "Antamasi tekstiviestinumero on jo käytössä yhdellä tilillä."
  • "Tämä kirkon jäsennumero on jo käytössä yhdellä tilillä."

Tässä tapauksessa valitse Kirjaudu sisään. Jos lapsi on unohtanut käyttäjätunnuksensa tai salasanansa, tee jompikumpi tai molemmat seuraavista:

• Palauttaaksesi käyttäjätunnuksen valitse Unohdin käyttäjätunnuksen.
  • Palauttaaksesi salasanan valitse Unohdin salasanani.
  • Ongelmien ilmetessä voi joskus olla apua selaimen vaihtamisesta toiseen, kuten Chromeen, Edgeen, Firefoxiin tai Safariin.

Tärkeitä huomautuksia

Joulukuusta 2020 alkaen vanhemmille on tarjolla uusia työkaluja lastensa kirkon jäsenten tilien hallintaan. Kun olet kirjautunut ChurchofJesusChrist.org sivustolle, napsauta nimeäsi ja valitse sitten Tilin asetukset. Valitse sitten näytön vasemmalta puolelta Lasten tilit. Tilien luomiseen, tilien valtuutukseen, tilien poistamiseen ja salasanojen nollaukseen on uusia vaihtoehtoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka pyydän, että FamilySearch lähettää uudelleen vahvistussähköpostiviestin tililleni?
Kuinka pyydän lähettämään vahvistuskoodin uudelleen FamilySearch-tilini aktivoimiseksi?
Kuinka luon kirkon tilin Churchofjesuschrist.org:n kautta?