Miten voin merkitä ihmisiä tarinoihin ja äänitiedostoihin?

Tunnisteella tunnistetaan henkilöt, jotka mainitaan kertomuksissasi ja äänitallenteissasi. Tunnisteet voivat myös varmistaa, että kertomuksen tai äänitallenteet näkyvät Family Treen muistoissa kyseisen henkilön henkilösivulla.

Family Treessä oleva henkilö voidaan merkitä tunnisteella enintään 1 000 muistossa.Niiden henkilöiden lukumäärälle, jotka voit merkitä tunnisteella muistossa, ei ole mitään rajoitusta.

Huomautus: Kuka tahansa käyttäjä voi lisätä muistoon tunnisteen riippumatta siitä, kuka on ladannut muiston.

Vaiheet (verkkosivusto)

1. Kirjaudu sisään FamilySearchiin.
  2. Napsauta sivun yläreunassa kohtaa Muistot ja sen jälkeen Galleria.
  3. Napsauta tarinoiden kirjakuvaketta tai äänitiedostojen kuulokekuvaketta .
    • (Valinnainen) Näet vain tallentamattomia kertomuksia tai äänitallenteita napsauttamalla järjestä-kohdan vieressä olevaa nuolipainiketta ja napsauttamalla sitten Ei merkitty.
  4. Napsauta kertomusta tai äänitiedostoa, jonka tunnisteen haluat merkitä.
  5. Klikkaa tarinan tai äänitiedoston oikealta puolelta Merkitse ihmisiä Merkityt ihmiset -ruudussa.
  6. Kirjoita tekstikenttään henkilön nimi. Kun kirjoitat, esivanhempiesi ja sukulaistesi nimet tulevat näkyviin Sukupuussa.
    1. Jos näkyviin tulee oikea nimi. Kun napsautat nimeä, järjestelmä liittää muiston automaattisesti henkilöön Sukupuussa.
    2. Jos oikeaa nimeä ei näy, kirjoita nimi, vieritä nimiluettelon alaosaan ja napsauta Lisää uusi. Muistoa ei ole vielä liitetty Sukupuuhun. Jos henkilö on Sukupuussa, napsauta Liitä sukupuuhun ja etsi henkilö käyttäen hänen nimeään tai tunnusnumeroaan.
  7. Toistakaa kertomus- tai äänitiedoston jokaisen kohdalla.

Vaiheet (Family Tree -mobiilisovellus)

Muistonimikkeet näkyvät Family Treen mobiilisovelluksessa vain, jos ne on jo merkitty johonkin henkilöön. Voit lisätä tuotteeseen lisää tunnisteita mobiilisovelluksen avulla.

1. Näytä Sukupuu-kännykkäsovelluksessa muistiin jo merkityn henkilön henkilösivu.
  2. Napsauta Muistoja.
  3. Laitteestasi riippuen voit napauttaa kirjakuvaketta, jos haluat nähdä vain tarinasi, tai kuulokekuvaketta , jos haluat nähdä vain äänitiedostosi. Muussa tapauksessa nämä samat kuvakkeet ovat kunkin kohteen yläpuolella, jotta voit löytää tietynlaisia muistoja.
  4. Napauta kertomusta tai äänitiedostoa, jotta se voidaan merkitä tunnisteella.
  5. Napauta oikeassa yläkulmassa kuvaketta, joka näyttää henkilöltä, jolla on joko +tai numero. Näkyviin tulevat kaikki nykyiset tunnisteet sekä luettelo sukulaisista ja esivanhemmista.
  6. Jos henkilö on luettelossa, napauta nimeä. Järjestelmä liittää muiston henkilöön Family Treessä. Jos henkilö ei ole luettelossa, kirjoita nimi ja napauta Lisää uusi.
  7. Valitse Valmis.

Vaiheet (Memories-mobiilisovellus)

1. Napsauta Muistot-mobiilisovelluksessa kertomusta tai äänitallennetta, jotta se voidaan merkitä tunnisteella.
    • Laitteestasi riippuen voit napauttaa kirjakuvaketta, jos haluat nähdä vain tarinasi, tai kuulokekuvaketta , jos haluat nähdä vain äänitiedostosi. Muussa tapauksessa nämä samat kuvakkeet ovat kunkin kohteen yläpuolella, jotta voit löytää tietynlaisia muistoja.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa kuvaketta, joka näyttää kasvoilta, jossa on joko +tai numero. Näkyviin tulevat kaikki nykyiset tunnisteet sekä luettelo sukulaisista ja esivanhemmista.
  3. Jos henkilö on luettelossa, napauta nimeä. Järjestelmä liittää muiston henkilöön Family Treessä. Jos henkilö ei ole luettelossa, kirjoita nimi ja napauta Lisää uusi.
  4. Napauta Valmis.

Vaiheet (Family Tree Lite)

Family Tree Liten avulla et voi lähettää, tarkastella tai merkitä muistoja.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kuinka muokkaan tai poistan henkilötunnisteita Muistoissa?
Kuinka merkitsen tunnisteella esivanhempiini tai sukulaisiini liittyviä muistoja Family Treessä?
Kuka voi katsella muistoihin ladattuja kohteita eläville henkilöille?