Tietoa FamilySearch-profiilista

Jokaisella FamilySearchiin kirjautuvalla on käyttäjätilin profiili. Muokkaa profiiliasi muuttaaksesi sitä, kuinka muut FamilySearchin käyttäjät näkevät sinut, mitkä tiedot ovat julkisesti näkyvissä ja mitkä tulee pitää yksityisinä.

Profiilisi sisältää seuraavat tietoasetukset:

Muotokuva: Profiilikuvan lataaminen FamilySearch-käyttäjätilillesi voi auttaa erottamaan sinut muista tilinhaltijoista, joilla on samanlainen nimi. Voisit ladata tyylitellyn valokuvan tai muun mieleisesi kuvan, jos sinusta ei tunnu hyvältä julkaista realistista valokuvaa. Ellet ole ladannut valokuvaa, muotokuvan tilalla näytetään FamilySearch-käyttäjätilisi yhteydenottotunnisteen ensimmäinen kirjain.

Nimi: Tämä on se nimi, jolla sinut tunnetaan FamilySearchissa. Se on aina muiden nähtävissä, ja se voi olla täydellinen nimi, osittainen nimi tai jopa lempinimi. Tässä kentässä käytetään yhteydenottotunnistettasi, kunnes muokkaat kenttää. Valitsemasi nimen EI tarvitse olla sinulle ainutkertainen, ja se voi olla jotakin, mikä suojaa henkilöllisyyttäsi ja antaa silti tuntemiesi ihmisten löytää sinut.

Yhteydenottotunniste: Yhteydenottotunniste on annettu tilillesi kirjautumisen yhteydessä. Sitä voi muokata, mutta sen täytyy pysyä ainutkertaisena, mikä tarkoittaa sitä, ettei kenelläkään kahdella henkilöllä voi olla samaa yhteydenottotunnistetta. Tämä tunniste liitetään kaikkeen, mitä lisäät tai muokkaat FamilySearchissa. Älä käytä yhteydenottotunnisteessasi välimerkkejä.

Sijainti: Profiilissasi on paikka omalle maallesi tai alueellesi. Tämä on pakollinen kenttä, mutta sen voi muuttaa yksityiseksi. Se, että teet yleisestä sijainnistasi julkisen, auttaa erottamaan sinut muista FamilySearchin käyttäjistä, kun ystävät tai muut tutkijat yrittävät ottaa sinuun yhteyttä.

Yksityiset käyttäjätilit

Jotkin käyttäjätilit on automaattisesti osoitettu yksityisiksi käyttäjätileiksi.

Alle 18-vuotiaat: Alle 18-vuotiaiden käyttäjätilit ovat oletusarvoisesti yksityisiä. Tilinhaltija voi päivittää profiilitiedot, mutta profiili on aina yksityinen. Jos olet vähintään 18-vuotias ja käyttäjätililläsi on merkintä ”Yksityinen”, varmista, että olet antanut syntymäaikatietosi oikein käyttäjätilin asetuksissa.

Viranomaisten rajoitukset: Jotkin valtiovallat tai kulttuurit rajoittavat sitä, kuinka paljon henkilötietoja verkkosivusto voi kerätä tai jakaa. Jos uskot, että käyttäjätilillesi on virheellisesti annettu merkintä ”yksityinen”, mene FamilySearchin asetuksiin ja varmista, että maasi tai alueesi tiedot on valittu oikein.