United States, World War I Draft Registration Cards (FamilySearch Historical Records)/Known IssuesEdit This Page

From FamilySearch Wiki



Known Issues

Question #1: When searching in Illinois there are five waypoints for McClean County. There is no McClean County in Illinois, what county should this be?
Answer #1: McClean County should read McLean County.

Question #2: Where can I find the browsable images for Maryland > Baltimore City no 16; A-G?
Answer #2: To browse these images, you will have to go to the browse path Maryland > Batlimore City no 16; A-G. Please note that the final browse point is misspelled, thereby causing it to be out of alphabetical sequence. The records are indexed correctly as Baltimore City no 16, Maryland.

Question #3: I am looking for an ancestor from Minnesota who doesn’t appear in that state. Are there any additional cards from Minnesota?
Answer #3: Yes, there is a series of cards from Minnesota that appear to have been misfiled with Mississippi cards. They can be located on images 40-96 in the Mississippi > Marshall County; A-Z browse point.

Question #4: Where can I find the registration cards for the city of Springfield, Missouri?
Answer #4: The images for Springfield City have been mislabeled as Springfield County. They are found in the waypoints Missouri > Springfield County; A-Mobberly, Henry P and Missouri > Springfield County; Moch, Arba E.-Z.

Question #5: Where can I find the records for Grady County in Oklahoma?
Answer #5: Grady County has been incorrectly labeled Grandy County. You may find Grady County records in the waypoints labeled as Grandy.

Question #6: I can’t locate an ancestor who should have registered in Giles County, Virginia. Are there records missing from there?
Answer #6: DGS 5153688 has records from both Frederick County and Giles County. The Giles County records were inadvertently indexed as being from Frederick County. Images 1-3947 in the Virginia>Frederick County; A-Z waypoint are from Frederick County. Images 3948-5645 are from Giles County.

Question #7: Where are the records for registrants from the city of Madison, Wisconsin?
Answer #7: Although the city of Madison is located in Dane County, World War I draft registration cards from there have been incorrectly indexed from Madison County, Wisconsin. There is no Madison County in Wisconsin.

Question #8: When I search for a Draft Registration Place of “Trempealeau” [Wisconsin], no records are found. Where can I find these records?
Answer #8: You will need to enter the Draft Registration Place as “Trempeauleau” or “Tremp*” (using a wild card) until the spelling error is corrected in the indexed records. To browse these images, you will have to go to the browse path Wisconsin > Trempeauleau County; A-R or Trempeauleau County; S-Z.


If you encounter additional problems with this collection, feel free to report them at support@familysearch.org. Please include the following information:

  • If searching a specific collection: please include the name of the collection; include all search criteria used, including name, event, dates and places.
  • If browsing this collection: please include the full path you followed to where the problem occurred. The browse path is located above the Image viewer window.
    For example: United States, World War I Draft Regstration Cards, 1917-1918>Illinois>Chicago City no 2; A-Mc.> Image 1001 of 5311.
  • If you are reporting a technical issue: please include your operating system and browser version, such as Windows XP and Internet Explorer.

Your assistance will help ensure that future revisions will be considered.

Return to the United States, World War I Draft Registration Cards (FamilySearch Historical Records) Learn More page.

Return to the United States, World War I Draft Registration Cards, 1917-1918 collection at FamilySearch.org.


 

Need additional research help? Contact our research help specialists.

Need wiki, indexing, or website help? Contact our product teams.


Did you find this article helpful?

You're invited to explain your rating on the discussion page (you must be signed in).

  • This page was last modified on 5 June 2014, at 20:58.
  • This page has been accessed 921 times.