North Carolina Probate Records (FamilySearch Historical Records)/Known IssuesEdit This Page

From FamilySearch Wiki

Revision as of 00:30, 22 April 2013 by Jbuckner (Talk | contribs)


Known Issues

Question #1: Why are there marriage records in this probate collection?
Answer #1: The Granville County > Bonds 1758-1868, Vol. 28 record set contains misplaced marriage bonds and other marriage records. The marriage records are not in chronological order.

Question #2: Where is the Wake County record set: Wills, Inventories, Settlements, 1850-1852, Vol. 27?
Answer #2: The Volume 27 record set has been misplaced among the Wake County records at Wills, Inventories, Settlements, 1845-1850, Vol. 26, beginning at Image 345.

Question #3: Why is there an Iredell County will among the Lincoln County records?
Answer #3: Occasionally records were misfiled. When records are digitized to be placed online, they are copied exactly as they are found in the original records.

Question #4: Why are there duplicate Wilkes County record sets?
Answer #4: Two sets of the same Wilkes County records were erroneously included in the collection: Wills, 1811-1821, Vol. 03; and Wills, 1812-1821, Vol. 3. The correct Year range is 1811-1821. Pages 174-175 are missing from the latter set (they should follow Image 92). (The difference in the total number of images in each record set is primarily due to duplicate images within the 1811-1821 set.)

Question #5: What is the correct Year range for the Rowan County Wills, 1951-1952, Vol. 13 link title?
Answer #5: 1951-1955.

Question #6: In Montgomery County there are two sets of records listed as Wills Volume 1. Are these duplicates of the same wills?
Answer #6: The record set listed as Wills, 1848-1934, Vol. 1 actually contains the Wills Index Vol. 1 1848-1934 for Will Books 1 – 4.This is an index to the wills listed as: Wills, 1843-1868 Vol. 1; Wills 1868-1905, Vol. 2; Wills 1905-1923 Vol. 3 and Wills 1923-1934 Vol. 4.

Question #7: In Montgomery County there are two sets of records listed as Wills Volume 2. Are these duplicates of the same wills?
Answer #7: The record set listed as Wills, 1934-1964 Vol. 2 actually contains the Wills Index Vol. 2 1934-1964 for Will Books 5 to 6. This is an index to the wills listed as: Wills 1934-1961 Vol. 5 and Wills 1961-1964 Vol. 6.

Question #8: There are many pages that appear to be duplicate records. Why aren’t the duplicates removed?
Answer #8: Duplicates are not removed due to the fact that they may not be true duplicates and the possibility exists that genealogically significant information could be lost if a detail that is not duplicated is lost.

Question #9: Are wills for Wake County available for years beyond 1897?
Answer #9: The file labeled Wake County > Wills, 1891-1897, Volume C actually also contains Wills, 1897-1902, Volume D. The images for volume D begin with image 326.

Question #10: In Craven County there are two types of will records. How can I differentiate between them?
Answer #10: Wills 1736-1857, Vol A-E; Wills 1736-1857, Vol F-I ; Wills 1736-1857, Vol J-N; Wills, 1736-1857, Vol. O-Y; and Wills 1746-1865 and Wills 1760-1890 are original wills, while other volumes K, L, M, and N are Will Books.

Question #11: Why am I not able to see wills in the browse point Person > Wills, 1792-1956, Vol. 01?
Answer #11: The images in this browse point are an index of wills from a Cross Index to Wills A-Z 1792-1952.

If you encounter additional problems with this collection, feel free to report them at support@familysearch.org. Please include the following information:

  • If browsing this collection: please include the full path you followed to where the problem occurred. The browse path is located above the Image viewer window.
    For example: North Carolina, Probate Records, 1735-1970 > Clay > Bonds, 1905-1921 > Image 7 of 32.
  • If you are reporting a technical issue: please include your operating system and browser version, such as Windows XP and Internet Explorer.

Your assistance will help ensure that future revisions will be considered.

Return to the North Carolina Probate Records (FamilySearch Historical Records) Learn More page,

Return to the North Carolina, Probate Records, 1735-1970 collection at FamilySearch.org.
 


 

Need additional research help? Contact our research help specialists.

Need wiki, indexing, or website help? Contact our product teams.


Did you find this article helpful?

You're invited to explain your rating on the discussion page (you must be signed in).