Texas County Tax Rolls (FamilySearch Historical Records)/Known Issues

From FamilySearch Wiki

(Difference between revisions)
(added text)
(One intermediate revision by one user not shown)
Line 11: Line 11:
 
'''Question #3''': I am looking for 1853 records for '''Burnet''' County. Are there any available?<br>'''Answer #3''': There are 1853 images in the 1854 browse point. They appear to be a combination of the two years. There are 1853 dates on images 4 and 6. There are no dates on image 3, 5, 9, and 10, but image 5 looks like a continuation of image 4 which has an 1853 date. Images 1, 2, 7, 8, 11, and 12 all have 1854 dates. Because of the age and date of these records it is hard to confirm the dateless pages. The camera operator did the best he could.<br>  
 
'''Question #3''': I am looking for 1853 records for '''Burnet''' County. Are there any available?<br>'''Answer #3''': There are 1853 images in the 1854 browse point. They appear to be a combination of the two years. There are 1853 dates on images 4 and 6. There are no dates on image 3, 5, 9, and 10, but image 5 looks like a continuation of image 4 which has an 1853 date. Images 1, 2, 7, 8, 11, and 12 all have 1854 dates. Because of the age and date of these records it is hard to confirm the dateless pages. The camera operator did the best he could.<br>  
  
'''Question #4''': Are there any records for '''Cass''' County for the year 1872?<br>'''Answer #4''': '''Cass''' County and '''Caldwell''' County are on the same film for the year 1872, and were both loaded into the '''Caldwell '''County browse point. Images 1-61 appear to be '''Cass''' County. Images 62-118 appear to be '''Caldwell''' County images.<br>
+
'''Question #4''': Are there any records for '''Cass''' County for the year 1872?<br>'''Answer #4''': '''Cass''' County and '''Caldwell''' County are on the same film for the year 1872, and were both loaded into the '''Caldwell '''County browse point. Images 1-61 appear to be '''Cass''' County. Images 62-118 appear to be '''Caldwell''' County images.<br>  
  
 
'''Question #5''': The records in the browse points Texas, County Tax Rolls, 1846-1910 &gt; '''Collin''' county, Precinct 1 and Precinct 2 are confusing. Can you clarify what is found there?<br>'''Answer #5''': The images from the '''Collin''' County Precincts 1 &amp; 2 browse points are as follows:  
 
'''Question #5''': The records in the browse points Texas, County Tax Rolls, 1846-1910 &gt; '''Collin''' county, Precinct 1 and Precinct 2 are confusing. Can you clarify what is found there?<br>'''Answer #5''': The images from the '''Collin''' County Precincts 1 &amp; 2 browse points are as follows:  
Line 26: Line 26:
 
'''Question #9''': Are there any records for '''Navarro''' County for the years 1895-1899?<br>'''Answer #9''': These records are currently unavailable; however they will be published at a later date.  
 
'''Question #9''': Are there any records for '''Navarro''' County for the years 1895-1899?<br>'''Answer #9''': These records are currently unavailable; however they will be published at a later date.  
  
'''Question #10''': While browsing, there are no images for '''Wichita''' County and '''Wilbarger''' County in 1883. How can I see these?<br>'''Answer #10''': Images of Wichita and Wilbarger County can be found at the beginning of '''Williamson''' County, 1883. <br>  
+
'''Question #10''': I am looking for the images for '''Orange''' County for the year 1879. Can you tell me where to find them?<br>'''Answer #10''': '''Orange''' County records for 1879 are found on images 2-55 in the browse point Palo Pinto county &gt; 1879.<br>
 +
 
 +
'''Question #11''': While browsing, there are no images for '''Wichita''' County and '''Wilbarger''' County in 1883. How can I see these?<br>'''Answer #11''': Images of Wichita and Wilbarger County can be found at the beginning of '''Williamson''' County, 1883. <br>  
 +
 
 +
----
  
 
If you encounter additional problems with this collection, feel free to e-mail us at [mailto:support@familysearch.org support@familysearch.org]. Please include the following information:  
 
If you encounter additional problems with this collection, feel free to e-mail us at [mailto:support@familysearch.org support@familysearch.org]. Please include the following information:  

Revision as of 00:52, 6 June 2014



Known Issues

Question #1: The Images for Angelina County, 1846 are too faint and difficult to read. Are there better images available?
Answer #1: Some of the images in this collection are difficult to read. Because of the fragile nature of the older documents, this is the best scan we have. You may be able to read the images better by using the invert feature.

Question #2: There is no listing for Bell County for the year 1859. Are there any records for this year and county?
Answer #2: The images for Bell County for the year 1859 can be found under Blanco County, 1859. Images 1-11 are from Blanco County, images 12-55 are from Bell County.

Question #3: I am looking for 1853 records for Burnet County. Are there any available?
Answer #3: There are 1853 images in the 1854 browse point. They appear to be a combination of the two years. There are 1853 dates on images 4 and 6. There are no dates on image 3, 5, 9, and 10, but image 5 looks like a continuation of image 4 which has an 1853 date. Images 1, 2, 7, 8, 11, and 12 all have 1854 dates. Because of the age and date of these records it is hard to confirm the dateless pages. The camera operator did the best he could.

Question #4: Are there any records for Cass County for the year 1872?
Answer #4: Cass County and Caldwell County are on the same film for the year 1872, and were both loaded into the Caldwell County browse point. Images 1-61 appear to be Cass County. Images 62-118 appear to be Caldwell County images.

Question #5: The records in the browse points Texas, County Tax Rolls, 1846-1910 > Collin county, Precinct 1 and Precinct 2 are confusing. Can you clarify what is found there?
Answer #5: The images from the Collin County Precincts 1 & 2 browse points are as follows:

Precinct 1-1892 holds images from precincts 1-8 A-G
1893 holds images from precincts 1-8 A-H
1894 holds images from precincts 1-8 A-M

Question #6: I am looking for Tax Records from Delta County for 1879. Can you tell me where to find them?
Answer #6: The records for Delta County 1879 were incorrectly indexed from Dallas County. In the browse point Dallas county, Precinct no. 2 > 1879 you will find Images 3-198 are records from Dallas County. Images 199-305 are from Delta County.

Question #7: Are there pages missing in Denton County > 1868?
Answer #7: The pages in the browse point were filmed out of order and are not missing. Pages 1-6 are located on images 44-49.

Question #8: Are the images for Ellis County, 1886, 1887, and 1888 cut off? The names cannot be read on some of the pages.
Answer #8: These are records that are recorded across two pages. It requires two images to see the full record. The pages with no names are the 2nd page to the previous image.

Question #9: Are there any records for Navarro County for the years 1895-1899?
Answer #9: These records are currently unavailable; however they will be published at a later date.

Question #10: I am looking for the images for Orange County for the year 1879. Can you tell me where to find them?
Answer #10: Orange County records for 1879 are found on images 2-55 in the browse point Palo Pinto county > 1879.

Question #11: While browsing, there are no images for Wichita County and Wilbarger County in 1883. How can I see these?
Answer #11: Images of Wichita and Wilbarger County can be found at the beginning of Williamson County, 1883.


If you encounter additional problems with this collection, feel free to e-mail us at support@familysearch.org. Please include the following information:

  • If searching a specific collection: please include the name of the collection; include all search criteria used, including name, event, dates and places.
  • If browsing this collection: please include the full path you followed to where the problem occurred. The browse path is located above the Image viewer window.  
    For example: Texas, County Tax Rolls, 1846-1910 > Anderson county > 1847 > Image 3 of 17.
  • If you are reporting a technical issue: please include your operating system and browser version, such as Windows XP and Internet Explorer.

Your assistance will help ensure that future revisions will be considered.

Return to the Texas County Tax Rolls (FamilySearch Historical Records) Learn More page.

Return to the Texas, County Tax Rolls, 1846-1910 collection at FamilySearch.org.