Hjälp:Wiki grunder

Från FamilySearch Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering , sök
m
m
Rad 19: Rad 19:
  
 
*Den översta rutan, '''Search''' (sök), är en sökruta. Du kan ange ett sökord i rutan och sedan klicka sedan på förstoringsglaset för att söka i wikin. Eller, så kan du bläddra genom att klicka på symbolerna för '''efter land''' eller '''efter ämne'''.  
 
*Den översta rutan, '''Search''' (sök), är en sökruta. Du kan ange ett sökord i rutan och sedan klicka sedan på förstoringsglaset för att söka i wikin. Eller, så kan du bläddra genom att klicka på symbolerna för '''efter land''' eller '''efter ämne'''.  
*Den andra rutan, '''Nytt på forsknings-wikin'''? guidar dig till grundläggande information om Wiki. Klicka på rutan Läs mer!  
+
*Den andra rutan, '''Nytt på forsknings-wikin'''? guidar dig till grundläggande information om Wiki. Klicka på rutan '''Läs mer'''!  
*Nedersta rutan, har fyra sektioner, åtskilda av en tunn vit linje: '''Views''' (visningar), '''Toolbox''' (verktygslådan), '''Samhälls''' (gemenskaps-) och'''Personal tools''' (personliga verktyg). Hovra/håll musen över något ämne i menyn och den blir mörkt purpurfärgad. Klicka på det purpurfärgade fältet för att öppna sektionen och avslöjar ett antal verktyg och uppgifter. Hovra över namnet och en gul popup-ruta visas en kort förklaring av ämnet. Klicka på namnet för att öppna ämnet ..<br>  
+
*Nedersta rutan, har fyra sektioner, åtskilda av en tunn vit linje: '''Views''' (visningar), '''Toolbox''' (verktygslådan), '''Samhälls''' (gemenskaps-) och&nbsp;'''Personal tools''' (personliga verktyg). Hovra/håll musen över något ämne i menyn och den blir mörkt purpurfärgad. Klicka på det purpurfärgade fältet för att öppna sektionen och avslöjar ett antal verktyg och uppgifter. Hovra över namnet och en gul popup-ruta visas en kort förklaring av ämnet. Klicka på namnet för att öppna ämnet ..<br>
  
 
=== Registrera sig på Wikin  ===
 
=== Registrera sig på Wikin  ===

Versionen från 4 december 2012 kl. 08.58

Återvänd till "Hjälp för bidragsgivare"

InnehållWälkommen till Wiki-gemenskapen. Oavsett om du forskar eller bidrar, punkterna här nedan kommer att hjäpa dig att förstå de olika delarna av wikin, inklusive hur man navigerar runt och bidrar till den. En wiki är ett gemenskapsprojekt, och du är nu en del av den gemenskapen. Om du har kunskap om hur eller var man söker efter genealogisk information som ännu inte finns här, var snäll och bidra med den. Vet du inte hur? Fortsätt att läsa.

Navigerings-meny

Till vänster, högst upp på på sidan kan du se en ruta med en innehållsförteckning. Det är en lista med huvudrubrikerna för viktigaste delarna på sidan. Du kan klicka på en rubrik i den tabellen och du tas till detta avsnitt på sidan. Mindre artiklar har vanligtvis inte en innehållsruta.
Till höger på varje sida finns det tre rutor som kommer att förbättra din Wiki-upplevelse.
  • Den översta rutan, Search (sök), är en sökruta. Du kan ange ett sökord i rutan och sedan klicka sedan på förstoringsglaset för att söka i wikin. Eller, så kan du bläddra genom att klicka på symbolerna för efter land eller efter ämne.
  • Den andra rutan, Nytt på forsknings-wikin? guidar dig till grundläggande information om Wiki. Klicka på rutan Läs mer!
  • Nedersta rutan, har fyra sektioner, åtskilda av en tunn vit linje: Views (visningar), Toolbox (verktygslådan), Samhälls (gemenskaps-) och Personal tools (personliga verktyg). Hovra/håll musen över något ämne i menyn och den blir mörkt purpurfärgad. Klicka på det purpurfärgade fältet för att öppna sektionen och avslöjar ett antal verktyg och uppgifter. Hovra över namnet och en gul popup-ruta visas en kort förklaring av ämnet. Klicka på namnet för att öppna ämnet ..

Registrera sig på Wikin

Du behöver inte vara registrerad för att titta på Wiki-sidor. Om du vill lägga till eller redigera information, men eller ställa en fråga, måste du vara registrerad. Detta gör andra wiki community-medlemmar att kommunicera med dig.
Hur registrerar man sig hos FamilySearch Wiki
När du är inloggad i Wikin, kommer du att bli automatisk utloggad efter 2 timmar utan aktivitet.