Hoe maak ik een gratis account voor een kind aan?

Iedereen van 13 jaar of ouder kan zich zonder toestemming van zijn of haar ouders voor een FamilySearch-account registreren.

Kinderen van 8–12 jaar kunnen zich met toestemming van hun ouders voor een FamilySearch-account registreren. U kunt dit account aanmaken op churchofjesuschrist.org of FamilySearch.org.

Kinderen die al een account voor De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen hebben, kunnen op FamilySearch.org inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord van dit account door op de website de knop Inloggen met Kerkaccount te selecteren.

Toestemming geven op churchofjesuschrist.org

Ouders en wettelijke voogden die lid van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zijn, kunnen op churchofjesuschrist.org een account aanmaken en toestemming geven. Ouders kunnen ook de wachtwoorden van hun kinderen wijzigen en de accounts van hun kinderen verwijderen.

Voor instructies logt u in op uw account op churchofjesuschrist.org,opent u uw accountinstellingen en klikt u op Help.

Toestemming geven via FamilySearch.org

Ouders en kinderen kunnen ook accounts aanmaken op FamilySearch.org . Kerklidmaatschap is niet vereist.

Tijdens deze procedure kan de ouder of voogd één van de 3 methoden kiezen om een kind wettelijk toestemming te geven om zich op FamilySearch te registreren.

• Kerkregisternummer (heeft de voorkeur voor Heiligen der Laatste Dagen)
  • E-mailadres
  • Tekstnummer

Tijdens het aanmaken van het account wordt er een code ouderlijke toestemming naar het e-mailadres of sms-nummer van een ouder of voogd gestuurd (als de account niet met een kerklidnummer wordt aangemaakt). U moet ook een accountherstel methode aanmaken voor het geval uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet. Voor accounts die met het kerklidnummer zijn ingesteld, wordt datzelfde nummer voor herstel gebruikt.

De rest van dit artikel beschrijft hoe u het account van FamilySearch aanmaakt.

Stappen (FamilySearch.org)

Volg deze stappen om een account aan te maken voor een kind van 8–12 jaar.

1. Ga naar een FamilySearch-product en gebruik één van deze opties:
    • Ga in een browser naar de FamilySearch.org site en klik op Account aanmaken.
    • Open de mobiele app Stamboom of Herinneringen en tik op Gratis account aanmaken.
  2. Voer de gegevens van het kind in het formulier Account aanmaken in en klik op Doorgaan.
  3. Het dialoogvenster Toestemming Ouder of Voogd Vereist verschijnt. U kunt toestemming geven door middel van een:
    • Kerklidnummer (zie stap 4)
    • Sms-bericht (zie stap 5)
    • E-mail (zie stap 6)
  4. Om ouderlijke toestemming te geven door een kerklidnummer in te voeren, volgt u deze stappen.
    1. Selecteer Kerklidnummer van ouder gebruiken (bij voorkeur).
    2. Voer uw eigen (ouder of voogd) kerklidnummer in. Klik vervolgens op Doorgaan.
    3. Voer vervolgens het kerklidnummer van uw kind in en klik op Doorgaan.
    4. Vul de overige formuliervelden in en klik op Account aanmaken.
    5. Log in op de FamilySearch-account en voltooi de registratie. Als uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet, is het kerklidnummer vereist voor herstel.
  5. Ouderlijke toestemming geven met een sms-bericht, doet u als volgt.
    1. Als u een tekstbericht gebruikt uit het afromenu, selecteer Ouder vragen, en voer het tekstnummer in. Klik op Volgende
    2. Vul de overige formuliervelden in en klik op Account aanmaken. Er wordt een ouderlijke toestemmingscode naar het sms-nummer van de ouder gestuurd.
    3. Het volgende scherm vraagt om de ouderlijke toestemmingscode die via sms naar de telefoon van de ouder of voogd is gestuurd. Voer de code in en klik op Indienen.
    4. Vervolgens geeft u een sms-nummer of e-mailadres op voor accountherstel, voor het geval uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet.
    5. Als u herstel via sms-nummer hebt geselecteerd, voert u de code in die naar de telefoon is gestuurd en klikt u op Indienen.
    6. Als u een e-mail selecteerde, open de e-mail en klik op Registratie voltooien.
    7. Log in op de FamilySearch-account en voltooi de registratie.
  6. Ouderlijke toestemming per e-mail geven, doet u als volgt.
    1. Als u een e-mail in het afrolmenu gebruikt, selecteer Ouder vragen, en voer het e-mailadres in. Klik op Volgende
    2. Account aanmaken gaat verder. Vul de overige formuliervelden in en klik op Account aanmaken. Een bericht met een link ouderlijke toestemming wordt naar de e-mail van de ouder gestuurd.
    3. Het volgende scherm vraagt naar de ouderlijke toestemmingscode die naar de e-mail van de ouder of voogd is gestuurd. Voer de code in en klik op Indienen.
    4. Geef een mobiel nummer of e-mailadres op voor accountherstel, voor het geval uw kind zijn of haar inloggegevens vergeet.
    5. Als u herstel via sms-nummer hebt geselecteerd, voert u de code in die naar de telefoon is gestuurd en klikt u op Indienen.
    6. Als u een e-mail selecteerde, open de e-mail en klik op Registratie voltooien.
    7. Log in op de FamilySearch-account en voltooi de registratie.

De verificatie e-mail of -sms komt niet aan

Als de toestemmings- of verificatie e-mail of sms niet onmiddellijk aankomt, wordt de voortgang van uw account 48 uur bewaard. Intussen kan u een van de volgende handelingen doen om toestemming te geven:

• Op churchofjesuschrist.org, log in op uw account en geef toestemming van uw accountinstellingen (voor heiligen der laatste dagen).
  • Controleer uw sms-berichten of e-mail voor een dag. Als u niets ontvangt, ga naar FamilySearch.org en klik op Inloggen. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in, dan helpt FamilySearch u om uw account aan te maken.

Het kind heeft al een account

Krijgt u een van de onderstaande foutmeldingen, dan heeft het kind waarschijnlijk al een account:

• "we denken dat dit account al bestaat."
  • 'Het mobiele telefoon nummer dat u hebt ingevoerd, is al in gebruik bij een account.'
  • 'Dit kerklidnummer is al in gebruik bij een andere account.'

Klik in dit geval op Inloggen. Als het kind zijn of haar gebruikersnaam of wachtwoord is vergeten, kunt u het volgende doen:

• Om de gebruikersnaam te herstellen, klikt u op Gebruikersnaam vergeten.
  • Om het wachtwoord opnieuw in te stellen, klikt u op Wachtwoord vergeten.
  • Soms helpt het om bij problemen een andere browser zoals Chrome, Edge, Firefox of Safari te gebruiken.

Belangrijke opmerkingen

Vanaf december 2020 zijn er nieuwe hulpmiddelen beschikbaar voor ouders, om de accounts van hun kind voor leden van de kerk te beheren. Als u op de ChurchofJesusChrist.org site bent ingelogd, klik op uw naam en kies Accountinstellingen. Daarna aan de linkerkant van het scherm. selecteer Accounts kinderen. Er zijn nieuwe opties voor het aanmaken van accounts, het autoriseren van accounts, het verwijderen van accounts en het resetten van wachtwoorden.