De relatiesoort geeft de relatie van een kind met een ouder aan. Stamboom kent momenteel vijf relatiesoorten:

• Adoptie
  • Biologisch
  • Voogdij
  • Pleeg
  • Stief

Als u een kind aan een ouder koppelt, wordt in Stamboom verondersteld dat de relatie biologisch is. Zo niet, dan kunt u die veranderen.

Stappen (website)

1. Klik in het menu bovenaan op Stamboom en vervolgens nog eens op Stamboom.
  2. Zoek het kind van de relatie die u wilt bewerken.
  3. Klik op de naam van het kind. Klik in het pop-upvenster nogmaals op de naam van het kind. Dan komt u op de pagina van die persoon terecht.
  4. Klik op het tabblad Gegevens.
  5. Scrol naar Familieleden.
  6. Zoek onder Ouders en broers en zussen de naam van het kind op, en klik op het pictogram Bewerken.
    1. Als er een relatie te zien is, klikt u op Bewerken bij een van de ouders. Klik op het pijltje omlaag om de opties te zien. Klik op de juiste relatie. Licht de reden voor uw wijziging toe en klik vervolgens op Opslaan. U kunt ook op Verwijderen klikken en de relatiesoort verwijderen.
    2. Als u geen relatiesoort ziet, klikt u op Relatiesoort toevoegen. Selecteer een relatiesoort, licht de reden voor uw wijziging toe en klik vervolgens op Opslaan.
    3. Klik voor een samenvatting van alle relatiegegevens voor het kind op Hulpmiddelen en klik dan op Alle wijzigingen bekijken.

Stappen (mobiele app)

1. Ga in de mobiele app Stamboom naar de pagina van het kind met de verkeerde relatiesoort.
  2. Tik op het tabblad Ouders.
  3. Zoek de naam van het kind op en tik op het pictogram Bewerken.
  4. Tik op het pijltje omlaag bij een van de ouders om de huidige relatiesoort te zien.
    • Tik op Bewerken om de huidige relatiesoort te wijzigen.
    • Tik op Relatiesoort verwijderen om de huidige relatiesoort te verwijderen.
    • Tik op Relatiesoort toevoegen om een relatiesoort toe te voegen.
  5. Tik op het pijltje omlaag bij Relatiesoort. Tik op de juiste relatie.
  6. Licht de reden voor uw wijziging toe en tik vervolgens op Opslaan.

Stappen (Stamboom Lite)

1. Log in op Stamboom Lite.
  2. Ga naar de pagina van het kind met de verkeerde relatiesoort.
  3. Klik onder de naam van de persoon op Familie bekijken.
  4. Zoek onder Ouders en broers en zussen de naam van het kind op, en klik op het pictogram Bewerken.
    • Om de huidige relatiesoort te wijzigen, klikt u erop. Klik op Bewerken. Klik op het pijltje omlaag en vervolgens op de relatie. U kunt een datum toevoegen voor een gebeurtenis die de relatie heeft aangemaakt. Licht de reden voor uw wijziging toe en klik vervolgens op Opslaan.
    • Als u geen relatie ziet, klikt u op Relatiesoort toevoegen. Selecteer een relatiesoort, licht de reden voor uw wijziging toe en klik vervolgens op Opslaan.

Aanverwante artikelen

Hoe zie ik welke wijzigingen er aan een persoon in Stamboom zijn aangebracht?
Hoe voeg ik huwelijksgegevens in Stamboom toe of wijzig ik die?
Hoe maak ik een onjuiste wijziging in Stamboom ongedaan?
Hoe voeg ik in Stamboom stief-, adoptie- en pleegouders aan een kind toe?
Hoe voeg ik in Stamboom stief-, adoptie- en pleegkinderen aan ouders toe?