Hoe kan ik de contactgegevens van mijn account bijwerken?

In uw FamilySearch-instellingen kunt u contactgegevens bijwerken, zoals uw e-mailadres, gebruikersnaam, postadres en soortgelijke gegevens. Contactgegevens maken het voor andere gebruikers makkelijker om met u samen te werken.

Voordat u begint.

U kunt de zichtbaarheidsinstellingen voor bepaalde gegevens niet wijzigen:

• Uw gebruikersnaam is altijd privé. U kunt het niet openbaar/zichtbaar maken.
  • E-mailberichten van FamilySearch gaan naar het e-mailadres dat opgegeven is in het gedeelte Wachtwoord en Herstelinstellingen in uw accountinstellingen. U ontvangt deze e-mailmeldingen, ongeacht of u deze openbaar maakt.
  • Uw naam en contact-ID zijn altijd openbaar.

Om de profielgegevens te zien die andere FamilySearch-gebruikers over u zien als ze proberen contact met u op te nemen, doet u het volgende:

1. Log in op de FamilySearch-website.
  2. Klik op uw naam, dan op Instellingen en vervolgens op Profiel.

Uw contactnaam staat nu op het tabblad Profiel, met de naam 'Contact-ID'.

Stappen (website)

Om accountgegevens bij te werken:

1. Log in op FamilySearch
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw naam en vervolgens op Instellingen.
  3. Kijk bovenaan de pagina. Als Account niet onderstreept is, klikt u erop.
  4. Klik naast elk kopje op Bewerken om binnen dat gedeelte wijzigingen aan te brengen.
  5. Om gegevens privé te maken, klikt u op het vakje 'Privé', zodat er een vinkje in het vakje verschijnt.
  6. Klik op Opslaan.

Een afbeelding toevoegen:

1. Log in op FamilySearch
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw naam en vervolgens op Instellingen.
  3. Klik op Profiel.
  4. Klik op Afbeelding toevoegen.
  5. Sleep een afbeelding naar het desbetreffende vak of klik op Selecteren om te Uploaden om naar de afbeelding te zoeken.

Als u zich wilt aan- of afmelden voor de FamilySearch ledenlijst, raadpleegt u dit artikel voor gedetailleerde instructies.

Stappen (mobiele app)

1. Open de Family Tree mobiele app op een Android- of Apple iOS-apparaat.
  2. Tik op het pictogram met 3 regels (menu) rechtsonder voor Apple iOS; bovenste laat op Android.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Tik op Account.
  5. Tik op Bewerken naast de informatie die u wilt wijzigen.
  6. Werk velden bij en tik op Opslaan.

Profiel bijwerken: alleen Apple iOS

1. Tik in de instellingen op Profiel.
  2. Als u een portret wilt toevoegen, tikt u op 'Voeg portret toe'. Spreek af om het zichtbaar te maken voor anderen en kies een bron voor het portret.
  3. Gebruik de schakelaars om te bepalen of uw locatie openbaar is.

In de Android-app zijn er schakelknoppen om persoonlijke informatie openbaar of privé te maken op het scherm Account bewerken.In de Apple iOS-app zijn er schakelknoppen om persoonlijke informatie openbaar of privé te maken op het hoofdscherm Account.

Stappen (Family Tree Lite)

Met Family Tree Lite kunt u uw contactgegevens niet bewerken. Log in op onze website en breng daar uw wijzigingen aan.

Volgende stappen

Als u uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer hebt gewijzigd, volgt u de instructies om de informatie te bevestigen.

Aanverwante artikelen

Hoe wijzig ik mijn privacy-instellingen in FamilySearch?
Hoe wijzig ik mijn gebruikersnaam of wachtwoord?
Hoe kan ik me afmelden of abonneren op e-mailmeldingen en nieuwsbrieven?
Relatie bekijken: Hoe schakel ik de optie in of uit om mijn relatie met anderen te bekijken?
Wie kan de portretfoto's zien die ik in FamilySearch gebruik?
Over het FamilySearch-profiel