"Deze generaties verbinden zich niet via een patrilineaire lijn"

Dit bericht wordt om een van de volgende twee redenen weergegeven:

Volg de stapsgewijze instructies hieronder om deze problemen op te lossen.

null

Voeg de ontbrekende generaties toe

Stap 1. Klik in de rechterbovenhoek in het vak van de persoon op +.

• Als u van de bovenkant van uw stamboom naar de onderkant werkt, selecteert u Kinderen toevoegen.
  • Als u van onder naar boven werkt, selecteert u Ouders toevoegen.
Family Tree, First Ancestor View, Add More Generations

Stap 2. Selecteer de taalsjabloon. Het staat boven de naamvelden.

Voer vervolgens de naam en andere informatie in en selecteer Volgende.

Family Tree First Ancestor View Name Template

Stap 3. Controleer de mogelijke overeenkomsten.

Family Tree controleert of de persoon die u toevoegt al in de database staat. In de linkerkolom wordt de persoon weergegeven die u hebt ingevoerd. In de rechterkolom worden mogelijke overeenkomsten weergegeven, indien gevonden.

• Als er een overeenkomst wordt weergegeven, selecteert u Overeenkomst toevoegen.
  • Als er geen overeenkomst wordt gevonden, selecteert u Persoon maken.
Family Tree First Ancestor View Possible Duplicates

Stap 4. Herhaal dit totdat u alle ontbrekende generaties heeft toegevoegd.

null

Corrigeer de ouder-kindrelaties.

Stap 1. Klik op het identificatienummer van de ouder om het te kopiëren.

Dit unieke identificatienummer bevat letters en cijfers en bevindt zich in het vak van de persoon.

Family Tree First Ancestor View Copy ID

Stap 2. Klik op het vak van de zoon op + en selecteer Ouder toevoegen.

Family Tree First Ancestor View Add Parent

Stap 3. Selecteer Op id-nummer en plak de id van de ouder in het veld.

Selecteer vervolgens Volgende.

Family Tree Find by ID--English

null

Andere factoren die gebroken stambomen veroorzaken

Afgezien van de belangrijkste redenen die eerder zijn genoemd, kunnen de volgende factoren ook gebroken stambomen veroorzaken.

De persoon in kwestie is geen directe patrilineaire afstammeling van de eerste voorouder

Zelfs als u een directe afstammeling bent van de persoon die als de eerste voorouder wordt vermeld, kan dit bericht verschijnen als u niet in de patrilineaire lijn van de eerste voorouder (mannelijke lijn) zit. Als u andere relatietypen wilt weergeven, gebruikt u een andere stamboomweergave, zoals de liggende weergave.

Opmerking: Soms kan het gele clanpad een vrouw bevatten als ze dezelfde familienaam heeft als de eerste voorouder.

Het clanpad klopt niet

Als de boom alle generaties bevat tussen de persoon van focus en de eerste voorouder, en als de persoon van focus behoort tot de clan van de eerste voorouder, dan moet je het clanpad corrigeren om dit bericht te verwijderen.