Hoe voeg ik een foto aan mijn verhaal toe?

In de galerij Herinneringen kunt u foto’s toevoegen.

• Een foto kan aan meerdere verhalen worden toegevoegd.
  • Documentafbeeldingen kunnen ook aan verhalen worden toegevoegd.
  • Bij elk verhaal kunnen maximaal 10 afbeeldingen worden geüpload.

U kunt ook een privéfoto aan een openbaar verhaal toevoegen. Andere gebruikers van FamilySearch zien alleen het verhaal, niet de foto.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch.
  2. Klik bovenaan de pagina op Herinneringen.
  3. Klik op Galerij.
  4. Klik op het pictogram Verhalen (lijkt op een open boek).
  5. Klik op een verhaal waaraan u een afbeelding wilt toevoegen.
  6. Boven de titel van het verhaal klikt u op Verhaal bewerken.
  7. Boven de tekst van het verhaal, in het vakje met het camerapictogram, kunt u vanaf uw computer een foto uploaden of een keuze maken uit de foto’s die al in de galerij staan. Ga verder met de onderstaande instructies.

Foto uploaden

1. Klik op Foto uploaden
  2. Zoek op uw computer naar de foto of het document en dubbelklik om te uploaden.
  3. Als u een andere afbeelding wilt toevoegen, klikt u op de + onder de huidige afbeelding.
  4. Als u klaar bent met het toevoegen van afbeeldingen, klikt u boven de geladen afbeeldingen op Verhaal opslaan. (Als u geen afbeeldingen wilt toevoegen, klikt u op Annuleren.)

Uit galerij selecteren

1. Klik Uit galerij selecteren
  2. Zoek maximaal 10 afbeeldingen uit uw galerij om aan het verhaal toe te voegen.
  3. In de rechterbovenhoek van elke afbeelding die u wilt toevoegen, klikt u op het vinkje om die te selecteren.
  4. Klik rechtsonder in het scherm Galerij op Foto’s toevoegen. (Of, als u de afbeelding niet meer wilt toevoegen, klikt u op Annuleren.)

Stappen (mobiele app)

1. Tik in de mobiele app Herinneringen op een verhaal waaraan u een afbeelding wilt toevoegen.
  • Voor Android: tik na selectie van het verhaal op de drie puntjes in de rechterbovenhoek, waarna u Bewerken selecteert.
  1. Selecteer het camerapictogram. U kunt met uw apparaat een foto nemen, een bestaande foto uploaden, of foto’s uit de Herinneringengalerij kiezen.

Foto toevoegen

• Apple iOS: tik op het camerapictogram om met uw apparaat een foto te nemen, of selecteer uit de weergegeven foto’s die al op uw apparaat staan. Tik op Uploaden.
  • Android: tik op Camera om met uw apparaat een foto te nemen, of tik op Bestand en selecteer uit de foto’s die op uw telefoon staan. Tik op Opslaan.

Uit galerij selecteren

• Apple iOS: Tik onder Foto toevoegen op Filmrol en vervolgens op FamilySearch. Selecteer uit de foto’s in uw galerij en tik dan op Uploaden
  • Android: tik op FamilySearch. Maak een selectie uit de foto’s in uw galerij.
  1. Tik op + om meer afbeeldingen toe te voegen.

Stamboom Lite

Momenteel ondersteunt Stamboom Lite de functie Herinneringen niet.

Aanverwante artikelen

Hoe upload ik herinneringen naar FamilySearch?
Kan ik een foto, verhaal, document of geluidsbestand uit Herinneringen verwijderen?
Hoe kan ik een verhaal aan Herinneringen toevoegen?
Hoe tag ik mensen in verhalen en geluidsbestanden?