Hoe maak ik een GEDCOM-bestand?

GEDCOM is een gegevensstandaard waarmee familiegeschiedenisgegevens van één computerprogramma kunnen worden geüpload naar een ander computerprogramma.

U kunt geen GEDCOM-bestanden downloaden van Stamboom. De GEDCOM-standaard biedt geen manier om redenverklaringen en andere soorten informatie op te slaan die cruciaal en uniek zijn voor Stamboom.

Veel FamilySearch-partners hebben producten die GEDCOM-bestanden aanmaken. Met sommige kunt u ook informatie uit Stamboom downloaden, wijzigingen in die informatie aanbrengen en vervolgens de updates terugsturen naar Stamboom. Raadpleeg de FamilySearch Oplossingengalerij voor informatie over deze producten.

Als u reeds over een van deze programma's beschikt, raadpleeg dan de helpinhoud of de website van de verkoper voor instructies over het maken van een GEDCOM-bestand. Als u een GEDCOM-bestand heeft, kunt u een kopie van uw bestand uploaden naar het Pedigree Resource File op FamilySearch.org. Het uploaden van uw bestand biedt u deze voordelen:

• FamilySearch bewaart uw bestand. U kunt het later verwijderen of vervangen.
  • Andere gebruikers kunnen de informatie in uw GEDCOM-bestand zien, maar niet wijzigen.
  • U kunt de informatie in uw GEDCOM-bestand kopiëren naar Stamboom.

Aanverwante artikelen

Hoe kopieer ik informatie uit mijn GEDCOM-bestand naar Stamboom?
Hoe kan ik mijn GEDCOM-bestand uploaden?