Hoe verwijder ik een persoon uit Family Tree?

Voordat u begint.

U kunt een naam in Stamboom onder de volgende omstandigheden verwijderen:

• De persoon is overleden; je hebt het profiel aangemaakt; Geen enkele andere bijdrager heeft het gewijzigd.
  • Het profiel is voor een levend persoon die u aan de stamboom hebt toegevoegd.

U kunt een naam in Stamboom niet verwijderen als u 'Persoon verwijderen niet beschikbaar' ziet. Het bericht betekent dat een andere bijdrager het profiel heeft bewerkt.

Als u een record niet kunt verwijderen, verwijder dan geen informatie om deze te verbergen. Neem in plaats daarvan contact op met FamilySearch-ondersteuning.

Als u een profiel vindt dat door een ander is gewijzigd om het record te verbergen, gebruik dan de functie "Misbruik melden". Een intern team kan de situatie beoordelen en passende maatregelen nemen.

Dit kun je verwachten

Wanneer u een persoon verwijdert, worden de volgende wijzigingen doorgevoerd:

• Stamboom verwijdert alle relaties met andere personen.
  • Niemand kan het profiel wijzigen.
  • U kunt de persoon alleen zoeken op ID.

Met Laatste wijzigingen kunt u een verwijderd profiel of relatie herstellen.

Stappen (website)

1. Log in bij FamilySearch en klik op Stamboom. Klik vervolgens op Boomstructuur.
  2. Zoek het profiel dat u wilt verwijderen.
  3. Klik op de naam. Klik in de details die verschijnen nogmaals op de naam.
  4. Klik op het tabblad Details.
  5. Zoek aan de rechterkant Tools.
  6. Klik op Persoon verwijderen. Als 'Persoon verwijderen ' grijs wordt weergegeven, kunt u de volgende alternatieven overwegen:
    • Als de persoon nooit heeft bestaan, neem dan contact op met FamilySearch-ondersteuning.
    • Relaties verwijderen.
    • Duplicaten samenvoegen
    • Onjuiste gegevens corrigeren
    • Broninformatie toevoegen.
  7. Bekijk de informatie in het venster Persoon verwijderen.
  8. Geef een reden op waarom u het profiel wilt verwijderen.
  9. Als u wilt aangeven dat u de relaties hebt gecontroleerd en een redenverklaring hebt opgenomen, vinkt u de vakjes aan.
  10. Klik op Verwijderen.

Stappen (mobiele app)

1. Navigeer in de mobiele Family Tree-app naar de pagina Persoon van de persoon wiens record u wilt verwijderen.
  2. Tik rechtsboven op de 3 puntjes.
    • Android: Tik op Persoon verwijderen.
    • Apple iOS: Tik op 'Meer' en tik vervolgens op 'Verwijder persoon'.
    • Als u een bericht krijgt dat u het profiel niet kunt verwijderen, kunt u een verzoek indienen bij ondersteuning.
  3. Bekijk de informatie in het venster Persoon verwijderen.
  4. Voer een reden in.
  5. Klik op Verwijderen.

Stappen (Family Tree Lite)

Family Tree Lite biedt geen optie om een Family Tree-profiel te verwijderen.

Aanverwante artikelen

Hoe herstel ik een verwijderd record voor een persoon in Family Tree?
Hoe beschermt Family Tree de privacy van levende mensen?
Hoe voeg ik mogelijke duplicaten samen in Family Tree?
Hoe voeg ik duplicaten samen van levende of vertrouwelijke personen die ik aan de stamboom heb toegevoegd?