Hoe voeg ik in Stamboom stief-, adoptie- en pleegkinderen aan ouders toe?

U kunt meer dan één stel ouders voor een persoon vermelden, zoals de biologische en de adoptieouders. Een van de manieren is om het kind aan het profiel van de ouders toe te voegen.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch en klik op Stamboom.
  2. Klik op Vinden om het kind te vinden. Noteer het ID-nummer.
  3. Gebruik de functie Vinden opnieuw om de vader of moeder te vinden. In de zoekresultaten klikt u op de ouder om de gegevens van die persoon te zien.
  4. Klik op Persoon.
  5. Klik indien nodig op het tabblad Gegevens om de gegevens weer te geven.
  6. Scrol naar het gedeelte Familieleden.
  7. Klik onder Huwelijkspartners en kinderen op Kind toevoegen.
  8. Klik op Op ID-nummer en voer het ID-nummer van het kind in.
  9. Klik op Volgende.
  10. Bekijk de mogelijke overeenkomsten.
  • Klik op Overeenkomst toevoegen.
  • Klik op Persoon aanmaken om de gegevens in uw zoekopdracht te gebruiken om het kind in Stamboom toe te voegen.

Stappen (mobiele app)

1. Tik rechtsboven in de mobiele app Stamboom op het zoekpictogram.
  2. Zoek het kind op en noteer het ID-nummer.
  3. Zoek opnieuw om de vader of moeder te vinden.
  4. In de zoekresultaten tikt u op de ouder om de pagina met gegevens te zien.
  5. Tik op Huwelijkspartners.
  6. Scrol naar beneden en tik op Kind toevoegen.
  7. Selecteer Op ID toevoegen en voer het ID-nummer van het kind in. Op een iOS-apparaat tikt u op In leven of Overleden.
  8. Tik op Doorgaan.
  9. Op een Android-apparaat selecteert u In leven of Overleden. Tik op Doorgaan.
  10. Bekijk de mogelijke overeenkomsten.
  • Tik op Toevoegen of Overeenkomst toevoegen.
  • Om een persoon aan te maken, tikt u op Deze persoon toevoegen of op Toevoegen.

Stappen (Stamboom Lite)

1. Log in op Stamboom Lite en ga naar de pagina van het kind. Noteer het ID-nummer.
  2. Klik in de bovenste balk op het zoekpictogram.
  3. Voer zoektermen in of klik op ID als u het ID-nummer van de vader of de moeder weet. U moet handmatig het koppelstreepje toevoegen en hoofdletters van de letters in het ID-nummer maken.
  4. Klik op Zoeken.
  5. In de zoekresultaten klikt u op de ouder om de persoonspagina te zien.
  6. Klik onder de naam van de ouder op Familie bekijken.
  7. Klik onder Huwelijkspartners en kinderen op Kind toevoegen.
  8. Voer zoektermen in of klik op Op ID-nummer zoeken als u het ID-nummer van het kind weet.
  9. Klik op Volgende.
  10. Bekijk de mogelijke overeenkomsten.
    • Klik op Persoon toevoegen.
    • Klik op Persoon aanmaken om de gegevens in uw zoekopdracht te gebruiken om het kind in Stamboom toe te voegen.

Aanvullende stappen

Wanneer u een kind aan meer dan één stel ouders verbindt, selecteer dan een relatiesoort voor elk van de ouders.