Wat zijn de functies van de afbeeldingsviewer in herinneringen?

In Terugblikken verwijst de term 'documentafbeelding' naar een gescand document dat u opslaat als een computerbestand.

In de afbeeldingsviewer in Terugblikken kunnen foto's of documentafbeeldingen worden weergegeven met de onderstaande bestandsindelingen:

• Foto's: .png, .jpg (of .jpeg), .tif (of .tiff) of .bmp
  • Documentafbeeldingen: .png, .jpg (of .jpeg), tif (of .tiff) of .bmp

Een andere viewer geeft .pdf documenten weer.

Houd er rekening mee dat alle patrons een afbeelding in Terugblikken kunnen bekijken, taggen en erop kunnen reageren.De inzender van de afbeelding kan ook informatie over de foto of het document bewerken.Alleen de bijdrager kan een titel toevoegen aan een foto of een documentafbeelding.

Klik in Stamboom in Terugblikken op een foto of documentafbeelding om deze in de afbeeldingsviewer te openen.

In de onderstaande tabel worden de functies van de afbeeldingsviewer uitgelegd.

BijdragerAlle kijkersFunctie of informatie
Afbeelding van foto of document XKlik om een tag te maken.
TitelX Klik om de titel toe te voegen of te bewerken .Alleen de bijdrager kan de titel toevoegen of bewerken. Als de terugblik een titel heeft, kunnen alle patrons deze zien op elke pagina waar deze zichtbaar is.
ActiesXX

De bijdrager kan klikken om de afbeelding te draaien, de helderheid en het contrast aan te passen, te downloaden, toe te voegen aan een album, een foto te wijzigen in een document of een document in een foto, het item te verplaatsen naar Mijn archief of het item te verwijderen.

Als je het item niet hebt bijgedragen, kun je het alleen downloaden of toevoegen aan een album.

Liken XKlik om het item toe te voegen aan de map Mijn vind-ik-leuks.
Overleggen XKlik om te delen via Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ of e-mail. Of klik op Kopiëren om de URL te kopiëren die u wilt delen.
InzoomenXXKlik om de foto of het document te openen en groter te maken.
 UitzoomenXXKlik om te openen en de foto of het document kleiner te maken.
 Opnieuw centrerenXXKlik hierop om de foto weer te geven zoals deze standaard was.
Weergave resettenXXKlik op het kompaspictogram om de afbeelding terug te zetten naar de oorspronkelijke weergavegrootte.
 Volledig schermXXKlik hierop om de foto in een volledig browserscherm weer te geven.
Misbruik melden XKlik hierop om overtredingen van regels of richtlijnen te melden.
Bijgedragen door XIdentificeert de persoon die de afbeelding heeft geüpload.Klik op de naam om het visitekaartje (contactgegevens) van de bijdrager weer te geven, indien opgenomen en openbaar gemaakt.
*Klik op de pictogrammen om de weergave te wijzigen in de keuzelijst aan de rechterkant, onder de beschrijving.
* Mensen X

Geef de lijst weer met personen die zijn getagd in de foto of documentafbeelding.

• Als er een rood uitroepteken bij de naam staat en als de woorden "Niet gehecht aan de stamboom" onder de naam staan, volg dan de instructies in Een herinnering koppelen aan een voorouder in Stamboom.
  • Als de getagde naam is gekoppeld aan Stamboom, klikt u op de pijl-omlaag rechts van de naam om de onderstaande opties weer te geven:

• Klik op de naamlink om deze in Stamboom te bekijken.
    • Klik op 'Terugblikken' om alle items te zien die aan de persoon zijn getagd.
    • De maker van de tag kan op Tag bewerken klikken om de tag te bewerken.
    • De maker van de tag en de bijdrager van de afbeelding kunnen op Tag verwijderen klikken om de tag te verwijderen.Zie Hoe kan ik tags in terugblikken bewerken of verwijderen?
* Albums XEen lijst weergeven met alle albums die de foto bevatten. Je kunt een foto of document toevoegen aan een album dat je hebt aangemaakt.
* Verhalen X

Een lijst weergeven met artikelen die aan een afbeelding zijn gekoppeld.

Klik op Verhaal toevoegen om een nieuw verhaal aan een afbeelding toe te voegen.

* Gegevens X

Geef de onderstaande informatie weer:

• Grootte in pixels.
  • Bestandsnaam.
  • Naam van de bijdrager. Klik op de naam om een visitekaartje weer te geven.
  • Klik op Origineel weergeven (om af te drukken of op te slaan).
X
  • Klik op Linksom draaien en Rechtsom draaien (afbeeldingen zonder tags).De rotatieoptie is niet beschikbaar voor PDF-documenten (zelfs niet zonder tags).
  • Markeer of hef de markering als document op.
* EvenementXAlleen weergevenVoeg de datum toe of bewerk deze.Voeg de plaats toe of bewerk deze.
Beschrijving doosXAlleen weergevenVoeg een beschrijving toe of bewerk deze.
Commentaar VakXX

Iedereen kan opmerkingen toevoegen.

Bijdragers aan opmerkingen kunnen deze verwijderen.

Vorige XBekijk de vorige afbeelding.
Volgende XBekijk de volgende afbeelding.