Hoe voeg ik recordhints toe aan een persoon in Family Tree?

Documenthints zijn een geweldige manier om de verhalen van uw voorouders in Stamboom te verrijken. Ze verschijnen op het profiel van een voorouder of op een historisch record wanneer het systeem een overeenkomst detecteert tussen profielen in de stamboom en historische records. U kunt de hint bekijken en beslissen of u het profiel en de opname al dan niet wilt bijvoegen.

Voeg alle nauwkeurige recordhints toe, zelfs als het duplicaten lijken te zijn. De knop "geen overeenkomst" dient alleen te worden gebruikt als de bron geen informatie over de voorouder heeft.

Stappen (website)

1. Zoek een hint. Je vindt ze op drie hoofdplaatsen:
    • Op de startpagina in de lijst Aanbevolen taken.
    • Klik in Stamboom op het pictogram met de recordhint en klik vervolgens op Controleren en bijvoegen. U vindt de pictogrammen op deze plaatsen:
      • In de weergaven Landschap, Portret, Eerste voorouder of Afstamming worden pictogrammen voor recordhints weergegeven, die er als volgt uitzien: - of - , terwijl de weergave Waaiergrafiek documenthints toont als u op Onderzoekshulp klikt. Als iemand documenthints heeft, wordt de tegel blauw.
    • Wanneer u in historische gegevens zoekt, klikt u op het pictogram Stamboomhints in de zoekresultaten. Het pictogram ziet er als volgt uit: .
  2. Controleer op de pagina Bronkoppeling of de personen links correct op één lijn staan met de personen rechts.
    1. Zoek aan de linkerkant van het scherm de niet-gealigneerde persoon en bepaal waar hij of zij naartoe moet.
    2. Als het gedeelte 'Kinderen', 'ouders' of 'broers en zussen' is samengevouwen (niet uitgevouwen), klikt u op de link 'Open ' zodat u de record naar de juiste plaats kunt verplaatsen.
    3. Klik op de naam van de verkeerd gealigneerde persoon en houd de muisknop ingedrukt.
    4. Sleep de persoon naar de juiste plek op het scherm.
  3. Als de verkeerde echtgeno(o)t(e) of ouders aan de rechterkant van het scherm worden weergegeven, schakelt u over naar de juiste informatie:
    1. Klik op Alle partners > of Alle ouders>.
    2. Klik op de juiste partner of ouders.
    3. Als de historische vermelding een partner of ouders buiten Family Tree aanduidt, klikt u op (geen van bovenstaande).
  4. Bepaal of de document hint een goede overeenkomst is:
    1. Klik voor elke persoon op de link Vergelijken (paperclip-pictogram) als de sectie niet automatisch wordt geopend.
    2. Vergelijk de namen, data, relaties en locaties.
    3. Bepaal of de documenthint links over de persoon of familie rechts gaat. Als dat zo is, kunt u verdergaan. Als dat niet zo is, klikt u op Geen match, daarna voegt u uitleg toe en klikt u op OK.
  5. Als de document hint een goede combinatie is, koppel die dan aan iedere persoon in de stamboom waarbij het past:
    1. Ga terug naar de persoon waarop u zich richt en klik op de link Vergelijken tussen de twee zijden van het scherm.
    2. Als de record details bevat die ontbreken in de stamboom, klikt u op + Toevoegen. U kunt informatie die al in de stamboom staat, vervangen door betere informatie uit het dossier. Voer deze updates handmatig uit.
    3. Voer een reden in.
    4. Klik op Toevoegen.
    5. Herhaal deze stap voor iedere persoon in het historische document.
  6. Wijzig de focuspersoon om de bron te koppelen aan schoonouders, grootouders of andere familieleden die niet op het huidige scherm staan:
    1. Aan de linkerkant van het scherm klik op Veranderen.
    2. Klik op een nieuwe focus persoon.
    3. Zorg ervoor dat aan de rechterkant van het scherm dezelfde persoon is geselecteerd. Zo niet, klik dan op Veranderen aan de rechterkant van het scherm.
    4. Klik op de persoon, of voer het ID-nummer van de persoon in.
    5. Klik op focus persoon wijzigen.
  7. Om te zien of het feitelijke document aanvullende informatie bevat, klikt u op Afbeelding weergeven.
  8. Als data of plaatsen onvolledig zijn, kunt u ze corrigeren.
    • Breng een passende wijziging aan om de juiste datum weer te geven.
    • Voeg een gedetailleerde notitie toe om uit te leggen waarom u ervoor kiest de datum in te voeren en verwijs naar de bron.

Stappen (mobiele app)

Sommige documenten openen de mobiele versie van bronkoppeling. Het werkt meer zoals de instructies in het website gedeelte van dit artikel.

1. In de app Family Tree vindt u een document hint pictogram. U kunt ze op deze plaatsen vinden:
    • Op de lijst Voorouders met taken.
    • Met de details van iemand, bovenaan het scherm, boven de naam.
  2. Tik op het document hint pictogram, vervolgens op de vermelding die u wilt vergelijken, en dan op vergelijk.
  3. Vergelijk de gegevens aan beide kanten van het scherm.
  4. Als de gegevens aan de linkerkant (het document) niet in Family Tree staan en u die wilt toevoegen, gebruik dan een van de volgende opties:
    • Toevoegen: Tik op deze om ontbrekende gegevens aan Family Tree toe te voegen.
    • Potlood pictogram: Tik hierop om te bewerken wat er al in Family Tree staat of om de gegevens in Family Tree te vervangen met wat er in het document staat.
  5. Als het document overeenkomt met de persoon uit de boom, tikt u op Ja, toevoegen. Anders tikt u geen overeenkomstaan.
  6. Als het document ook gegevens van andere familieleden bevat, tikt u op Bekijk andere.
  7. Bekijk elke persoon:
    • Als het document een overeenkomst is, maar nog niet aan de persoon is gekoppeld, schuif dan naar beneden en tik op Ja, toevoegen.
    • Als het document geen overeenkomst is, tik dan geen overeenkomst.
    • Als het document al aan de juiste persoon is gekoppeld, tikt u op Volgende om naar het volgende familielid te gaan.
    • Als het document aan de verkeerde persoon is gekoppeld, tikt u op Ontkoppel.
  8. Als u alle gezinsleden hebt gecontroleerd, tikt u op klaar.

Stappen (Family Tree Lite)

Family Tree Lite heeft geen document hints.

Aanverwante artikelen

Wat zijn document hints op Family Tree?
Hoe koppel ik de andere mensen aan een document hint in Family Tree?
Wat moet ik doen met vermeldingen in Family Tree die niet overeenkomen?
Hoe voeg ik ontbrekende familieleden toe aan Family Tree uit document hints?
Een bron die ik in Family Tree wil toevoegen, is aan iemand anders verbonden