Hoe voeg ik een voorouder die al in Family Tree staat toe aan mijn stamboom?

Uw voorouder staat mogelijk al in de database van FamilySearch. Zo voegt u een bestaand profiel aan uw deel van de Stamboom toe.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearchen klik op Stamboom.
  2. Klik op de naam van een persoon aan wie u een directe relatie wilt toevoegen. U kunt de persoon vinden via een van de 4 opties om de stamboom te bekijken. Klik op de naam en er verschijnt een Persoonskaart.
  3. Klik op Persoon. De detailpagina verschijnt.
  4. Als u bovenaan de pagina geen Belangrijke Informatie ziet, klik dan op Details
  5. Scrol naar beneden naar de sectie Familieleden.
  6. U kunt een bestaande persoon in Family Tree toevoegen en linken met behulp van een van deze 4 functies:
    • Klik op Ouder Toevoegen.
    • Klik op Kind Toevoegen.
    • Klik op Echtgeno(o)t(e) toevoegen.
    • Klik op Broer of Zus toevoegen.
  7. Voer gegevens van uw voorouder in en klik op Volgende. Als u het ID-nummer van de persoon weet, klikt u Op ID-nummer.
    • Als u gegevens invoert, moet u tenminste een achternaam invoeren, het geslacht van de persoon aangeven en overledencontroleren.
  8. Bekijk de zoekresultaten. Als u de juiste persoon gevonden heeft, klikt u op Persoon Toevoegen.
  9. Als u de persoon niet in de zoekresultaten ziet, klikt u op Nieuw Aanmaken.

Stappen (mobiele app)

1. Klik in de Family Tree app op de naam van een persoon aan wie u een familielid wilt toevoegen.
  2. U kunt een bestaande persoon in Family Tree via een van deze twee tabbladen toevoegen en koppelen:
    • Als u een echtgeno(o)t(e) of kind wilt toevoegen, klikt u op Echtgeno(o)t(e).
    • Klik op Oudersom een ouder of broer of zus toe te voegen.
  3. Voer gegevens van uw voorouder in en klik op Volgende. Als u het ID-nummer van de persoon weet, klikt u op Toevoegen op ID of op Zoeken op ID.
  4. Bekijk de zoekresultaten. Als u de juiste persoon vindt, klikt u op Overeenkomst Toevoegen.
  5. Als u de persoon niet in de zoekresultaten ziet, tikt u op Geen Overeenkomst.
  6. Controleer uw invoer en klik op Toevoegen of Deze Persoon Toevoegen.

Stappen (Family Tree Lite)

1. Log in op Family Tree Lite en klik op de naam van de persoon aan wie u een directe relatie wilt toevoegen.
  2. Klik op Familie Bekijken.
  3. U kunt een bestaande persoon met een van deze vier functies toevoegen en koppelen in Family Tree:
    • Klik op Ouder Toevoegen.
    • Klik op Kind Toevoegen.
    • Klik op Echtgeno(o)t(e) toevoegen.
    • Klik op Broer of Zus toevoegen.
  4. Voer gegevens van uw voorouder in en klik op Volgende. Als u het ID-nummer van de persoon weet, klikt u op Zoeken op ID-nummer
  5. Bekijk de zoekresultaten. Als u de juiste persoon gevonden heeft, klikt u op Persoon Toevoegen.
  6. Als u de persoon niet in de zoekresultaten ziet, klikt u op Persoon Aanmaken.