Hoe voeg ik in Stamboom een eerste voorouder toe?

De eerste voorouder is het eerste of beginnende lid van een Chinese clan. Als u de eerstevoorouderweergave gebruikt, raden we u aan om uw eerste voorouder zo snel mogelijk toe te voegen. Als u meerdere eerste voorouders hebt, kunt u ze allemaal invoeren en naar behoefte wisselen.

Als u niet weet wie uw eerste voorouder is, of als uw afstamming geen patrilineale familiegeschiedenis op basis van clans volgt, raden we u aan een ander weergavescherm te gebruiken.

Stappen (website)

Als u de eerstevoorouderweergave voor het eerst gebruikt, kunt u uw eerste voorouder via een pop-upvenster invoeren. Als dat venster niet verschijnt, gebruikt u een van de volgende opties:

1. Controleer of de juiste focuspersoon onderaan het scherm wordt getoond.
  2. Selecteer een optie om de eerste voorouder toe te voegen:
    • Klik bovenaan waar de naam van de eerste voorouder zou moeten verschijnen op Eerste voorouder toevoegen.
    • Klik op de focuspersoon op + en vervolgens op Eerste voorouder toevoegen.
    • Klik op de knop Opties en vervolgens op Eerste voorouder toevoegen. Als de persoon al één eerste voorouder heeft, klikt u op Meer. Klik vervolgens op Eerste voorouder toevoegen.
  3. Voer gegevens van de eerste voorouder in en klik op Volgende, wat beschikbaar is nadat u op Overleden hebt geklikt. (Klik op Op ID-nummer als u het ID-nummer weet.)
  4. Klik op Volgende.
  5. Als Stamboom mensen heeft gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht, dan worden die getoond. Geef aan of u een van de gevonden personen moet toevoegen, of er een nieuwe voor moet aanmaken:
    • Als de persoon al in Stamboom staat, klikt u op Overeenkomst toevoegen.
    • Als de persoon nog niet in Stamboom staat, klikt u op Persoon aanmaken.
    • Om uw zoekopdracht bij te stellen, klikt u op Zoekopdracht nader specificeren.

Aanverwante artikelen

Hoe geef ik in Stamboom een andere eerste voorouder weer?
Wat is het clanpad in Stamboom?
Hoe corrigeer ik het clanpad in Stamboom?