Ik ben mijn FamilySearch wachtwoord of gebruikersnaam vergeten.

U kunt een vergeten gebruikersnaam herstellen of een vergeten wachtwoord voor uw FamilySearch-account resetten met de optie die rechtstreeks aan uw account is gekoppeld:

• Uw mobiele telefoonnummer
  • Uw email adres

U kunt een gebruikersnaam herstellen of een wachtwoord opnieuw instellen voor een geactiveerde FamilySearch-account. Als uw account niet geactiveerd is, neemt u contact op met FamilySearch-support.

Stappen (website)

1. Klik in de rechterbovenhoek van de FamilySearch-website op Inloggen.
  2. Voer één van de volgende handelingen uit, afhankelijk van of u uw gebruikersnaam, wachtwoord of beide vergeten bent.
    • Alleen gebruikersnaam vergeten: klik onder het Wachtwoordveld op gebruikersnaam.
    • Alleen wachtwoord vergeten: klik onder het Wachtwoordveld op wachtwoord.
    • Allebei vergeten: klik onder het Wachtwoordveld op Gebruikersnaam. Klik vervolgens in het volgende scherm op het aanvinkvakje Ik ben mijn wachtwoord vergeten
  3. Selecteer een herstelmethode op basis van de gegevens die u tijdens de registratie hebt verstrekt.
    • Mobiel: Voer uw mobiele telefoonnummer in. U ontvangt een verificatiecode. Voer de verificatiecode in het daarvoor bestemde veld in en klik op OK.
    • Email: Vul uw email adres in. U krijgt een e-mail met alle gebruikersnamen die aan dat e-mailaccount gekoppeld zijn. Open de email en klik op de gebruikersnaam die u wilt gebruiken.
  4. Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van wat u hebt aangegeven dat u vergeten bent:
    • Alleen gebruikersnaam: de inlogpagina verschijnt opnieuw, met uw gebruikersnaam automatisch ingevuld.U kunt nu uw wachtwoord invoeren en inloggen. Of als u ook uw wachtwoord vergeten bent, klik dan op wachtwoord om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Alleen wachtwoord vergeten: de optie om uw wachtwoord te resetten verschijnt.
    • Allebei vergeten: de optie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen verschijnt.Uw gebruikersnaam verschijnt op het scherm.
  5. Stel indien nodig uw wachtwoord opnieuw in:
    1. Voer een nieuw wachtwoord in.
    2. Bevestig het nieuwe wachtwoord.
    3. Klik op Resetten.

Stappen (mobiele apps)

1. Open de mobiele app Family Tree of Memories op uw mobiele Android- of Apple iOS-apparaat.
  2. Tik op het inlogscherm op Hulp nodig bij het inloggen?
  3. Tik op een van de opties:
    • Je bent alleen je gebruikersnaam vergeten: tik op Gebruikersnaam vergeten?
    • Je bent alleen je wachtwoord vergeten: tik op Wachtwoord vergeten?
    • Je bent beide vergeten: tik op Gebruikersnaam vergeten? Klik vervolgens in het volgende scherm op het selectievakje naast 'Ik ben mijn wachtwoord vergeten'.
  4. Tik om een herstelmethode te kiezen op basis van de informatie die je tijdens de registratie hebt opgegeven. Voer de gegevens in en tik op OK.
    • Mobiel nummer: Voer uw mobiele nummer in. U ontvangt een verificatiecode. Voer de verificatiecode in het daarvoor bestemde veld in en tik op OK.
    • Email: Vul uw email adres in. U krijgt een e-mail met alle gebruikersnamen die aan dat e-mailaccount gekoppeld zijn. Open de e-mail. Klik op uw gebruikersnaam. Er verschijnt een pop-out waarin u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Voer een wachtwoord in en volg de instructies op het scherm.
  5. Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van wat u hebt aangegeven dat u vergeten bent:
    • Alleen gebruikersnaam: de inlogpagina verschijnt opnieuw, met uw gebruikersnaam automatisch ingevuld.U kunt nu uw wachtwoord invoeren en inloggen. Of als u merkt dat u ook uw wachtwoord bent vergeten, tikt u op Wachtwoord vergeten.
    • Alleen wachtwoord vergeten: de optie om uw wachtwoord te resetten verschijnt.
    • Allebei vergeten: de optie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen verschijnt.Uw gebruikersnaam verschijnt op het scherm.
  6. Stel indien nodig uw wachtwoord opnieuw in:
    1. Voer een nieuw wachtwoord in.
    2. Bevestig het nieuwe wachtwoord.
    3. Klik op Resetten.

Stappen (Family Tree Lite)

1. Ga naar Family Tree Lite.
  2. Al u uw gebruikersnaam nog weet, voert u het in en klikt u op Inloggen. Als u uw gebruikersnaam vergeten bent, kunt u deze opvragen.
    1. Klik op Gebruikersnaam vergeten?
    2. Selecteer een herstelmethode die beschikbaar is voor uw account.
      • Mobiel: Voer uw mobiele telefoonnummer in. U ontvangt een verificatiecode op dat nummer. Vul de verificatiecode in het daarvoor bestemde veld in, en klik op Volgende.
      • Email: Vul uw email adres in. U krijgt een e-mail met alle gebruikersnamen die aan dat e-mailaccount gekoppeld zijn. Open de e-mail. Klik op uw gebruikersnaam, er verschijnt een pop-out waarin u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen. Voer het nieuwe wachtwoord in en volg de instructies op het scherm.
  3. Als u uw gebruikersnaam bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen.
    1. Klik op Wachtwoord vergeten?.
    2. Selecteer de optie mobiel of e-mail. Voer de gegevens in en vink het vakje naast Ik ben mijn wachtwoord vergetenaan.
    3. Klik op OK.
    4. U ontvangt een bericht met de mogelijkheid om uw wachtwoord te resetten. Open het bericht en klik op Wachtwoord resetten.
    5. Vul uw nieuwe wachtwoord in en bevestig het.
    6. Klik op Resetten.

Belangrijke opmerkingen:

Voor leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

• Een persoon kan een Kerkregistratienummer maar aan één account te koppelen.
  • Een lid van de kerk kan een FamilySearch-account hebben met het registratienummer van de kerk, of een account zonder, of beide soorten accounts.

Aanverwante artikelen

Hoe vraag ik opnieuw een verificatiecode aan om mijn FamilySearch-account te activeren?
Hoe vraag ik FamilySearch een verificatiemail voor mijn account opnieuw te versturen?