Hoe voeg ik in Stamboom een ouder toe?

Een van de snelste manieren om ouders toe te voegen, is door ze te koppelen aan een kind dat al in uw stamboom is opgenomen.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch.org en klik op Stamboom.
  2. Ga naar de pagina van een kind van een ouder die u wilt toevoegen.
  3. Als u geen Persoonsgegevens bovenaan de pagina ziet staan, klik dan op Gegevens.
  4. Scrol naar beneden naar Familieleden.
  5. Klik onder Ouders en broers en zussen op Ouder toevoegen.
  6. Voer gegevens van de ouder in en klik op Volgende, wat mogelijk is nadat u op Overleden hebt geklikt. (Klik op Op ID-nummer als u het ID-nummer van de ouder weet.)
  7. Als Stamboom mensen heeft gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht, dan worden die getoond. Geef aan of u een van de gevonden personen moet toevoegen, of er een nieuwe voor moet aanmaken:
    • Als de persoon al in Stamboom staat, klikt u op Overeenkomst toevoegen.
    • Als de persoon niet in Stamboom staat, klik dan op Persoon aanmaken.
    • Om uw zoekopdracht bij te stellen, klikt u op Zoekopdracht nader specificeren.

Stappen (mobiele app)

1. Ga in de mobiele app Stamboom naar de pagina van een kind van een ouder die u wilt toevoegen.
  2. Tik op het tabblad Ouders.
  3. Tik op Ouder toevoegen.
  4. Voer gegevens van de ouder in en tik op Doorgaan. (Tik op Op ID toevoegen of Op ID zoeken als u het ID-nummer weet.)
  5. Bekijk de zoekresultaten. Als u de juiste ouder vindt, tikt u op Overeenkomst toevoegen.
  6. Ziet u de persoon niet in de zoekresultaten, tik dan op Geen overeenkomst.
  7. Controleer uw invoer en tik op Toevoegen of Deze persoon toevoegen om een nieuw profiel aan te maken.

Stappen (Stamboom Lite)

1. Log in op Stamboom Lite en ga naar de pagina van een kind van een ouder die u wilt toevoegen.
  2. Klik op Familie bekijken.
  3. Klik onder Ouders en broers en zussen op Ouder toevoegen of Nog een ouder toevoegen.
  4. Voer gegevens van de ouder in en klik op Volgende. (Klik op Op ID-nummer zoeken als u het ID-nummer van de ouder weet.)
  5. Bekijk de zoekresultaten. Als u de juiste ouder vindt, klikt u op Persoon toevoegen. Als u zowel de moeder als de vader vindt, klikt u op Echtpaar toevoegen.
  6. Ziet u de persoon niet in de zoekresultaten, klik dan op Persoon aanmaken.

Aanverwante artikelen

Hoe voeg ik in Stamboom een kind toe?
Een persoon in Stamboom heeft de verkeerde huwelijkspartner
Hoe geef ik biologische, stief-, adoptie- en pleegrelaties in Stamboom aan?
Hoe herstel ik een verwijderde relatie in Stamboom?
Hoe verwissel ik in Stamboom ouders of huwelijkspartners van plaats om afstammingslijnen anders weer te geven?