Hoe wijzig ik de status van Overleden naar In leven in Stamboom?

De bescherming van de privacy van personen en gezinnen is heel belangrijk voor FamilySearch.

Het proces om de status van een profiel in Stamboom van Overleden naar In leven te veranderen, verschilt naargelang u een bijdrager bent, en hoeveel bijdragers er zijn. Wanneer u het profiel van Overleden naar In leven verandert, wordt het naar de privéruimte van een gebruiker verplaatst. Als u de enige bijdrager bent, wordt het profiel naar uw privéruimte verplaatst. Als u niet een bijdrager bent, of als er meerdere bijdragers zijn, is het proces gecompliceerder.

Leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen kunnen soms een levende persoon als overleden zien. Als u een van de volgende situaties tegenkomt, laat ons dat dan weten:

• Op de lidmaatschapskaart van de persoon staat ten onrechte dat hij of zij is overleden.
  • Bij tempelwerk is de persoon ten onrechte als overleden aangemerkt.

Voor u begint

Zorg ervoor dat uw accountinstellingen een geldig e-mailadres of telefoonnummer bevatten. Beide kunnen nuttig zijn bij het proces om de status van de betrokkene te veranderen. Als u een tablet gebruikt, raden wij u aan om in plaats van de website de mobiele app Stamboom te gebruiken.

Stappen (website)

Als u de enige bijdrager bent:

1. Ga naar de pagina van de betreffende persoon die in leven is.
  2. Klik op Gegevens.
  3. In het gedeelte Persoonsgegevens selecteert u naast de vermelde overlijdensdatum Bewerken.
  4. Klik in het venster dat verschijnt op het rondje In leven.
  5. Voer in hoe u weet dat de persoon nog in leven is.
  6. Klik op Opslaan.

De term ‘In leven’ is nu in het veld Overlijden te zien, en de banner Privépersoon verschijnt bovenaan de persoonspagina. Het profiel is nu alleen voor u zichtbaar.

Als u niet de enige bijdrager bent:

1. Ga naar de pagina van de betreffende persoon die in leven is.
  2. Klik op Gegevens.
  3. In het gedeelte Persoonsgegevens selecteert u naast de vermelde overlijdensdatum Bewerken.
  4. Klik in het venster dat verschijnt op het rondje In leven.
  5. Voer in hoe u weet dat de persoon nog in leven is.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Voer een uitleg in voor de systeembeheerder die uw verzoek beoordeelt. Verstrek deze gegevens:
    • Uw relatie tot de desbetreffende persoon.
    • En hoe u weet dat de persoon in leven is.
    • Verstrek zo mogelijk het huidige adres van de persoon.
  8. Klik op Indienen.

Er wordt dan een verzoek naar FamilySearch-support gestuurd. Een systeembeheerder behandelt uw verzoek en neemt de nodige stappen.

Stappen (mobiele app)

Als u de enige bijdrager bent:

1. Ga naar de pagina van de betreffende persoon die in leven is.
  2. Tik op Gegevens.
  3. Tik in het gedeelte Persoonsgegevens op de overlijdensdatum.
  4. Tik aan de rechterkant van het scherm op Bewerken.
  5. Afhankelijk van uw apparaat klikt u op het rondje of de rechthoek met het opschrift In leven.
  6. Voer in hoe u weet dat de persoon nog in leven is.
  7. Tik op Opslaan.

De term ‘In leven’ is nu in het veld Overlijden te zien, en de banner Privépersoon verschijnt bovenaan de persoonspagina. Het profiel is nu alleen voor u zichtbaar.

Als u niet de enige bijdrager bent:

1. Ga naar de pagina van de betreffende persoon die in leven is.
  2. Tik op Gegevens.
  3. Klik in het gedeelte Persoonsgegevens op de overlijdensdatum.
  4. Tik aan de rechterkant van het scherm op Bewerken.
  5. Afhankelijk van uw apparaat klikt u op het rondje of de rechthoek met het opschrift In leven.
  6. Voer in hoe u weet dat de persoon nog in leven is.
  7. Tik op Opslaan.
  8. Voer een uitleg in voor de systeembeheerder die uw verzoek beoordeelt. Verstrek deze gegevens:
    • Uw relatie tot de desbetreffende persoon.
    • Hoe u weet dat de persoon in leven is.
    • Verstrek zo mogelijk het huidige adres van de persoon.
  9. Klik op Indienen.

Er wordt dan een verzoek naar FamilySearch-support gestuurd. Een systeembeheerder behandelt uw verzoek en neemt de nodige stappen.

Stappen (Stamboom Lite)

Als u de enige bijdrager van de gegevens bent:

Ga naar de pagina van de betreffende persoon die in leven is.

1. Klik op de overlijdensdatum en vervolgens op Bewerken.
  2. Klik op het rondje In leven.
  3. Voer in hoe u weet dat de persoon nog in leven is.
  4. Klik op Opslaan.

De term ‘In leven’ is nu in het veld Overlijden te zien, en de banner Privépersoon verschijnt bovenaan de persoonspagina. Het profiel is nu alleen voor u zichtbaar.

Als u niet de enige bijdrager bent:

1. Ga naar de pagina van de betreffende persoon die in leven is.
  2. Klik op de overlijdensdatum en vervolgens op Bewerken.
  3. Klik op het rondje In leven.
  4. Voer in hoe u weet dat de persoon nog in leven is.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Voer een uitleg in voor de systeembeheerder die uw verzoek beoordeelt. Verstrek deze gegevens:
    • Uw relatie tot de desbetreffende persoon.
    • Hoe u weet dat de persoon in leven is.
    • Verstrek zo mogelijk het huidige adres van de persoon.
  7. Klik op Indienen.

Er wordt dan een verzoek naar FamilySearch-support gestuurd. Een systeembeheerder behandelt uw verzoek en neemt de nodige stappen.

Met een systeembeheerder samenwerken

De beheerder kan contact met u opnemen om naar het huidige adres van de levende persoon te vragen. Met behulp van het adres kan de beheerder controleren of de persoon daadwerkelijk in leven is.

Als de beheerder de gegevens heeft bewerkt, en u die niet meer in Stamboom kunt zien, kunt u de persoon toevoegen.

Aanverwante artikelen

Hoe wijzig ik persoonsgegevens in Stamboom?
Kan ik in Stamboom herinneringen aan mijn levende familieleden toevoegen?
Hoe wijzig ik een status van In leven naar Overleden in Stamboom?