Hoe voeg ik mijn kerklidnummer aan mijn account toe?

Leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen kunnen hun kerklidnummer aan hun FamilySearch-account toevoegen. Accounts die aan een kerklidnummer gekoppeld zijn, hebben toegang tot functies voor kerkleden. Als u uw nummer niet bij het aanmaken van uw account hebt toegevoegd, kunt u dat later doen. Uw wijk- of gemeenteadministrateur kan u het lidnummer verstrekken. Het nummer is ook in de app Ledentools beschikbaar.

Stappen (FamilySearch.org)

1. Log in op https://familysearch.org/.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op uw naam.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Account.
  5. Voeg uw kerklidnummer aan uw account toe:
    1. Klik onderaan het scherm op Kerklidnummer toevoegen.
    2. Voer deze gegevens in:
      1. Voor- en achternaam
      2. Geboortedatum
      3. Eventuele voorafgaande nullen als onderdeel van het 11-cijferige kerklidnummer. De streepjes zijn niet vereist.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Log uit en vervolgens weer in.

Als u een foutmelding krijgt dat het nummer of uw geboortedatum fout is, is het waarschijnlijk dat u (een van) beide verkeerd hebt ingevoerd. Controleer uw invoer en probeer het nog eens.

Stappen (KerkVanJezusChristus.org)

1. Log in op https://KerkVanJezusChristus.org.
  2. Klik in de hoek rechts bovenaan van het scherm op uw foto of het pictogram.
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Klik rechts op Lidmaatschap.
  5. Voer alle 13 tekens van uw nummer in, inclusief de streepjes.
  6. Klik onderaan de pagina op Wijzigingen opslaan.

Als u uw kerklidnummer hebt toegevoegd, logt u in op FamilySearch.org via de functie Inloggen met kerkaccount op de homepage.

Melding ‘Gebruiker bestaat al’

De melding ‘U hebt blijkbaar al een ledenaccount’ houdt in dat uw kerklidnummer aan een bestaande account is toegevoegd. U hebt de account waarschijnlijk aangemaakt om andere computerproducten van de kerk te gebruiken. U kunt uw kerklidnummer maar aan één account toevoegen.

Log in op FamilySearch.org met de gebruikersnaam en het wachtwoord die u ook voor andere producten van de kerk gebruikt.

Aanverwante artikelen

Waar vind ik mijn kerklidnummer?
Ik ben mijn FamilySearch-wachtwoord of -gebruikersnaam vergeten
Als ik mijn kerklidnummer aan mijn account probeer toe te voegen, krijg ik een melding dat mijn kerklidnummer al in gebruik is