Mijn voorouder in Stamboom is twee keer met dezelfde ouder verbonden

Meer informatie over dubbele relaties in Stamboom tussen een kind en een ouder. Om de fout te corrigeren, verwijdert u de dubbele relatie.

In de meeste gevallen is de juiste relatie de relatie met de namen van beide ouders. De dubbele relatie zal daarentegen vaak slechts één ouder noemen. De andere ouder wordt aangeduid met ‘onbekend’. Verwijder de relatie.

Voor u begint

Als u aan een ouder-kindrelatie werkt, kan het nuttig zijn om de namen, ID-nummers en relaties van de betrokken voorouders te noteren. Vergeet niet dat u de lijst met recente wijzigingen kunt gebruiken om wijzigingen ongedaan te maken als u een fout maakt.

Stappen (website)

1. Klik in het menu bovenaan op Stamboom en vervolgens nog eens op Stamboom.
  2. Zoek het kind met de dubbele relatie op.
  3. Klik op de naam van de persoon. Klik in het pop-upvenster nogmaals op de naam van de persoon.
  4. Klik op het tabblad Gegevens.
  5. Scrol naar Familieleden. Zoek het kind onder de ouder met een onbekende huwelijkspartner.
  6. Klik op het pictogram Bewerken .
  7. Naast de naam van het kind klikt u op Verwijderen of vervangen.
  8. Om aan te geven dat u de relaties, bronnen en notities van de personen hebt gecontroleerd, klikt u het vakje aan.
  9. Klik op Ouders verwijderen.
  10. Licht toe waarom en klik vervolgens op Verwijderen.
  11. Refresh de pagina. U ziet het kind en de alleenstaande ouder niet meer.

Stappen (mobiele app)

1. Navigeer in de app Stamboom naar de persoonspagina van het kind met de dubbele relatie.
  2. Tik op het tabblad Ouders.
  3. Zoek de naam van het kind op en tik op het pictogram Bewerken.
  4. Tik op Foute ouders.
  5. Licht toe waarom en tik vervolgens op Verwijderen. (In Apple iOS tikt u op Doorgaan om uw reden voor het maken van de wijziging in te voeren en tikt u vervolgens op Verwijderen.)
  6. Als de procedure is voltooid, ziet u het kind met de alleenstaande ouder niet meer.

Stappen (Stamboom Lite)

1. Log in op Stamboom Lite en ga naar de pagina van het kind met de verkeerde ouders.
  2. Klik onder de naam van de persoon op Familie bekijken.
  3. Onder ouders en broers en zussen, zoekt u de naam van het kind op en klikt u op het pictogram Bewerken.
  4. Om beide ouders te verwijderen, klikt u op Verwijderen of vervangen naast het kind.
  5. Licht toe waarom en klik vervolgens op Verwijderen.
  6. Refresh de pagina. U ziet het kind en de alleenstaande ouder niet meer.

Aanverwante artikelen

Hoe corrigeer ik ouder-kindrelaties in Stamboom?
Hoe zie ik welke wijzigingen er aan een persoon in Stamboom zijn aangebracht?
In een gezin in Stamboom is hetzelfde kind twee keer vermeld