Hoe tag ik mensen in verhalen en audiobestanden?

Tagging identificeert de mensen die worden genoemd in uw verhalen en audiobestanden. Tags kunnen er ook voor zorgen dat het verhaal of de audiobestanden in Terugblikken worden weergegeven op de persoonspagina van die persoon in Stamboom.

Een persoon in Family Tree kan worden getagd in maximaal 1.000 herinneringen.Er is geen limiet aan het aantal mensen dat je in een terugblik kunt taggen.

Notitie: Elke gebruiker kan een tag toevoegen aan een terugblik, ongeacht wie de terugblik heeft geüpload.

Stappen (website)

1. Log in op FamilySearch.
  2. Klik boven aan de pagina op Herinneringen, gevolgd door Galerij.
  3. Klik op het boekpictogram voor verhalen of op het koptelefoonpictogram voor audiobestanden.
    • (Optioneel) Als u alleen niet-gecodeerde artikelen of audiobestanden wilt zien, klikt u op de pijl-omlaag naast Schikken en klikt u vervolgens op Niet gelabeld.
  4. Klik op het artikel of audiobestand dat u wilt taggen.
  5. Klik rechts van het artikel of audiobestand op Personen taggen in het vak Getagde personen.
  6. Voer in het tekstvak de naam van de persoon in. Terwijl u typt, worden namen van uw voorouders en verwanten in Boom weergegeven.
    1. Als de juiste naam verschijnt. Wanneer u op een naam klikt, koppelt het systeem het geheugen automatisch aan de persoon in Tree.
    2. Als de juiste naam niet wordt weergegeven, typt u de naam, scrolt u naar de onderkant van de lijst met namen en klikt u op Nieuwe toevoegen. Het geheugen is nog niet gekoppeld aan Tree. Als de persoon zich in Boom bevindt, klikt u op Koppelen aan boomstructuur en zoekt u de persoon met zijn of haar naam of ID-nummer.
  7. Herhaal dit voor iedereen in het verhaal of audiobestand.

Stappen (Family Tree mobiele app)

Terugblikitems worden in de mobiele Family Tree-app alleen weergegeven als ze al aan iemand zijn gekoppeld. U kunt de mobiele app gebruiken om meer tags aan het item toe te voegen.

1. Geef in de Family Tree mobiele app de persoonspagina weer van een persoon die al is getagd in een herinnering.
  2. Klik op Herinneringen
  3. Afhankelijk van je apparaat kun je op het boekpictogram tikken om alleen je verhalen te zien of op het koptelefoonpictogram om alleen je audiobestanden te zien. Anders staan dezelfde pictogrammen boven elk item om u te helpen specifieke soorten herinneringen te vinden.
  4. Tik op het verhaal of audiobestand dat u wilt taggen.
  5. Tik rechtsboven op het pictogram dat eruitziet als een persoon met een + of een cijfer. Alle huidige tags verschijnen, samen met een lijst met familieleden en voorouders.
  6. Als de persoon in de lijst staat, tikt u op de naam. Het systeem koppelt de herinnering aan de persoon in Family Tree. Als de persoon niet in de lijst staat, typt u de naam en tikt u op Nieuwe toevoegen.
  7. Klik op Gedaan

Stappen (mobiele app Herinneringen)

1. Tik in de mobiele app Herinneringen op het verhaal of de audio die u wilt taggen.
    • Afhankelijk van je apparaat kun je op het boekpictogram tikken om alleen je verhalen te zien of op het koptelefoonpictogram om alleen je audiobestanden te zien. Anders staan dezelfde pictogrammen boven elk item om u te helpen specifieke soorten herinneringen te vinden.
  2. Tik rechtsboven op het pictogram dat eruitziet als een gezicht met een + of een cijfer. Alle huidige tags verschijnen, samen met een lijst met familieleden en voorouders.
  3. Als de persoon in de lijst staat, tikt u op de naam. Het systeem koppelt de herinnering aan de persoon in Family Tree. Als de persoon niet in de lijst staat, typt u de naam en tikt u op Nieuwe toevoegen.
  4. Tik op Gereed.

Stappen (Family Tree Lite)

Met Family Tree Lite kunt u geen herinneringen uploaden, bekijken of taggen.

Aanverwante artikelen

Hoe kan ik persoonstags in Terugblikken bewerken of verwijderen?
Hoe tag ik herinneringen aan mijn voorouders of familieleden in de stamboom?
Wie kan de items bekijken die zijn geüpload in Terugblikken voor levende personen?