Hoe kan ik voorkomen dat andere mensen onjuiste wijzigingen in Family Tree aanbrengen?

Als u uw voorouders vindt en met elkaar verbindt, ziet u dat anderen de door u bijgedragen gegevens kunnen toevoegen of wijzigen.

Wij geloven dat de stamboom groeit naarmate meer mensen in Family Tree werken. Met groei hopen we dat het nauwkeuriger wordt. We hebben verschillende tools ontwikkeld om onze gebruikers te helpen samenwerken.

Wanneer andere gebruikers bronnen en redeneringen vinden, is de kans kleiner dat ze goede informatie vervangen door minder nauwkeurige informatie.

Samenwerkingstools in Family Tree

• U kunt maximaal 4.000 stamboomdocumenten volgendie u interesseren. Om een voorouder te volgen, navigeert u naar de persoonspagina. Klik rechts van de naambanner op Volgend. Als u uw lijst en wijzigingen wilt bekijken, klikt u op Stamboom en vervolgens op Volgen.
  • Recente wijzigingen tonen wijzigingen in de stamboom van een persoon. Blader op een persoonspagina naar beneden totdat u aan de rechterkant het paneel Laatste wijzigingen ziet. Klik op Alles tonen om de volledige lijst te zien.
  • Bronnen helpen gebruikers om de gegevens die ze zien te vertrouwen. Om bijgevoegde bronnen voor een stamboom te bekijken, gaat u naar de persoonspagina van de voorouder. Klik bovenaan het scherm op Bronnen.
  • Een verklaring legt een wijziging of bijdrage aan het profiel van een voorouder uit. Voeg verklaringen toe als u gegevens toevoegt.
  • De korte levensgeschiedenis geeft een korte samenvatting van het leven van een voorouder. Een levensgeschiedenis kan anderen helpen om te weten of de persoon hun voorouder is. Vind de levensgeschiedenis helemaal onderaan het tabblad Details op een persoonspagina.
  • Klik op een persoonspagina op Samenwerken om de discussietool of notitietool te gebruiken. Klik op + Discussie toevoegen om een gesprek over een gedeelde voorouder te starten met iedereen die de pagina van de voorouder bezoekt. Of klik op + Notities toevoegen om inzichten, conclusies of vragen vast te leggen die nergens anders lijken te passen.
  • Wanneer u notities maakt, kunt u het selectievakje waarschuwings notitie inschakelen. Dit markeert een notitie als een waarschuwingsnotitie en waarschuwt andere gebruikers wanneer ze naar de persoonspagina gaan om de notitie en andere bronnen te controleren voordat ze wijzigingen aanbrengen.

Samenwerken aan de stamboom

Andere gebruikers staan ons soms toe om hun e-mailadres of andere contactgegevens te publiceren. Gebruik het om rechtstreeks contact met ze op te nemen. Of stuur een FamilySearch-bericht naar een FamilySearch-gebruiker.

Wees hoffelijk en respectvol als u met andere gebruikers in Family Tree samenwerkt.

Aanverwante artikelen

Hoe volg ik of sla ik een persoon over in Family Tree?
Hoe kan ik alle mensen in stamboom bekijken die ik volg?
Hoe gebruik ik de discussiefunctie in Stamboom?
Hoe stuur ik een bericht naar een recent contact in FamilySearch Messaging?
Hoe stuur ik een bericht naar iemand die heeft bijgedragen aan stamboom of herinneringen?
Hoe voeg ik notities toe aan een persoon in Family Tree?
Hoe schrijf ik een levensgeschiedenis over een persoon in Family Tree?