Hvordan kan jeg endre en status fra levende til død i Slektstre?

Hvis du har lagt til en levende person som siden døde i Slektstre, kan du finne personen og oppgi informasjon om dødsfall slik at andre brukere av Slektstre kan se opptegnelsen.

Tips: Hvis du ikke finner den levende personen du la til ved å navigere i Slektstre, kan du finne dem på listen over Private personer.

Trinn (nettsted)

1. Finn personen i Slektstre ved å gjøre ett av følgende:
    • Naviger til personen i treet.
    • Åpne Listen over private personer. Klikk på Mine bidrag og klikk deretter Private personer. Oppgi personens navn i søkefeltet.
  2. Klikk på personens navn.
  3. Klikk på Person.
  4. Under Nødvendige opplysninger, til høyre for Levende, klikker du på Rediger.
  5. Klikk i sirkelen ved siden av død.
  6. Oppgi dato og sted for dødsfallet og begrunnelsen til at informasjonen er korrekt.
  7. Klikk på Lagre.

Trinn (mobilapp)

1. Finn personen i Slektstre ved å gjøre ett av følgende:
    • Naviger til personen i treet.
    • Åpne listen over Private personer. Trykk på e . Trykk deretter på Mine bidrag, og trykk deretter på Private personer. Bla litt ned og oppgi personens navn i søkefeltet. Alternativet for tre linjer finnes på et annet sted i Apple iOS- og Android-versjonene av appen.
      • Apple iOS: Nederst i høyre hjørne.
      • Android: Øverst i venstre hjørne.
  2. Trykk på personens navn.
  3. Trykk på Død under Nødvendige opplysninger.
    • Apple iOS: Trykk på rektangelet merket død.
    • Android: Trykk i sirkelen ved siden av død
  4. Oppgi dato og sted for dødsfallet og begrunnelsen til at informasjonen er korrekt.
  5. Trykk på Lagre.

Trinn (Slektstre mini)

1. Navigerer til personsiden i Slektstre mini (lite.fs.org).
    2. Klikk på Legg til under Død, på delen Nødvendige opplysninger.
    3. Klikk i sirkelen ved siden av død.
    4. Oppgi dato og sted for dødsfallet og begrunnelsen til at informasjonen er korrekt.
    5. Klikk på Lagre.

Resultater

• Den avdøde har 1 opptegnelse i Slektstre.
    • Med unntak av minner du markerer som Privat, er alle minner og kilder om personen synlige.
    • Personens opptegnelse blir offentlig. Nå kan du bruke søkefunksjonen til å finne opptegnelsen.
    • Du kan flette opptegnelsen med andre opptegnelser om denne personen i Slektstre.

Aktuelle artikler

Hvordan kan jeg legge inn datoer og stedsnavn i Slektstre?
    Jeg har ikke den nøyaktige datoen som skal oppgis i Slektstre