Hvordan kan jeg laste opp minner til FamilySearch?

Du kan laste opp fotografier eller dokumenter til FamilySearch Minner, enten som et enkelt element eller som en gruppe med flere elementer.

Grensene for format og filstørrelse ser du nedenfor:

• For dokumenter, .pdf-filformater på opptil 15 MB. Konverter andre dokumentformater som .doc- og .docx-filer til .pdf før du laster opp.
  • For fotografier, .jpg, .png, .tif og .bmp filformater på opptil 15 MB.

Merk: Vær oppmerksom på at .pdf er den eneste støttede filtypen som kan inneholde flere sider.

Før du begynner

Les nøye Avtale om innsending for spørsmål angående innholdet ditt.

Trinn fra Minner (nettsted)

1. Logg inn på FamilySearch.org.
  2. Øverst på skjermbildet klikk på Minner på menylinjen.
  3. Klikk på Galleri i nedtrekksmenyen.
  4. Klikk plusstegnet (+) i den grønne sirkelen.
  5. Dra og slipp innhold fra datamaskinen til skjermbildet, eller klikk på Velg filer.
  6. Du må merke hvert enkelt fotografi individuelt, men det er opp til deg hvor mye innhold du laster opp på en gang.

Trinn fra personside

1. Klikk på fanen Minner.
  2. Klikk på enten Last opp fotografi eller Last opp dokument, og velg filen fra datamaskinen.
  3. Klikk på Velg fra Galleri og velg et element du allerede har lastet opp. Funksjonen dra-og-slipp er ikke tilgjengelig for å laste opp minneelementer på personopplysninger-siden.

Trinn for å laste opp flere fotografier

1. Finn og klikk på det første fotografiet.
  2. Trykk ned Shift-knappen på tastaturet.
  3. Mens Shift-knappen holdes nede, klikker du på det siste fotografiet i rekken av fotografier du ønsker å laste opp.
  4. Du ser en liste over vedlegg som er uthevet og klar til opplasting. Følg instruksjonene på skjermen og last opp bildene.
  5. For å velge ikke-sammenhengende fotografier fra en mappe, finn og klikk på det første fotografiet.
  6. Trykk og hold nede Control-knappen (Ctrl).
  7. Med kontrollknappen trykket ned, klikk på alle bildene du vil laste opp. Følg deretter instruksjonene på skjermen og last opp fotografiene.

Trinn (mobilappen Minner)

1. Trykk på plusstegnet (+) i sirkelen.
  2. Trykk på Legg til dokument eller Legg til fotografi.
  3. Trykk på valget du ønsker å bruke:
    1. Android: Kamera eller Fil
    2. Apple iOS: Ta bilde, Kameraliste eller Mine filer

Velg en fil fra enheten, og trykk på Last opp. Eller bruk kamerafunksjonen til å fange innholdet. Rediger fotografiet, og trykk på Lagre.

Trinn (mobilappen Slektstre)

1. Trykk for å åpne en persondetaljside.
  2. Trykk på Minner.
  3. Trykk på plusstegn-ikonet (+).
  4. Trykk på Legg til dokument eller Legg til fotografi.
  5. Trykk et alternativ:
    1. Android: Kamera, Fil eller FamilySearch galleri.
    2. Apple iOS: Ta foto, Kameraliste, Mine filer eller Mitt FamilySearch-galleri.

Velg en fil fra enheten, eller fra galleriet, og trykk på Last opp. Bruk kamerafunksjonen til å fange innholdet. Rediger fotografiet, og trykk på Lagre.

Slektstre mini

For øyeblikket har ikke Slektstre mini funksjonen Minner.

Når du er ferdig

Hvis fargene vises omvendt (som negativer) i FamilySearch, fjern fotografiet, konverter det til et annet filformat og last det opp på nytt. Merk hvert fotografi og dokument enkeltvis slik at det knyttes til en person i Slektstre. Legg til tittel, hendelsesdato, stedsnavn og beskrivelse slik at minneelementet ditt er lettere å finne.

I Slektstre vises en persons minner i den rekkefølgen de ble lagt til. Du kan ikke endre den rekkefølgen.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg legge til eller redigere tittelen på et fotografi, en historie, et dokument eller en lydfil?
Hvorfor er ikke fotografiet eller dokumentet mitt lastet opp ennå?
Hvordan kan jeg tagge minner om mine forfedre eller slektninger i Slektstre?