Hvordan kan jeg legge til et barn i Slektstre?

En av de mest direkte måtene å legge et barn til i Slektstre, er å knytte det til foreldrene.

Trinn (nettsted)

1. Logg inn på FamilySearch og klikk på Slektstre.
  2. Naviger til en av foreldrenes personside.
  3. Hvis du ikke ser Personalia øverst på siden, klikk på Detaljer.
  4. Bla ned til delen Familiemedlemmer.
  5. Under Ektefeller og barn, klikk på Legg til barn. (Hvis Legg til barn ikke vises, klikk på pil ned ved siden av Barn under ruten for paret.)
    • Hvis et av barnets foreldre er ukjent, klikk på Legg til barn med ukjent mor eller far. Legg til detaljer i et notat eller i personens livsskisse.
  6. Oppgi informasjon om barnet, og klikk på Neste. (Hvis du vet barnets ID-nummer, klikk på Etter ID-nummer.)
  7. Gjennomgå søkeresultatene. Hvis du finner det rette barnet, klikk på Legg til person.
  8. Hvis du ikke ser personen i søkeresultatene, klikk på Opprett ny.

Trinn (mobilapp)

1. I mobilappen Slektstre, naviger til personsiden for en av foreldrene.
  2. Trykk på fanen Ektefeller.
  3. Hvis du ser mer enn én ektefelle, trykk på pil ned ved siden av navnet på den aktuelle ektefellen.
    • For øyeblikket har mobilappen ingen mulighet til å legge til et barn for en forelder uten ektefelle. Gå inn på nettstedet for dette alternativet.
  4. Trykk på Legg til barn.
  5. Oppgi informasjon om barnet, og trykk på Fortsett. (Hvis du vet ID-en til barnet, trykk på Legg til etter ID eller Søk etter ID.)
  6. Oppgi om personen er levende eller død, og trykk så på Fortsett.
  7. Gjennomgå søkeresultatene. Hvis du finner det rette barnet, trykk på Legg til treff.
  8. Hvis du ikke ser personen i søkeresultatene, trykker du på Ikke treff
  9. Gjennomgå oppføringen din, og trykk på Legg til eller Legg til denne personen.

Trinn (Slektstre mini)

1. Mens du er innlogget på Slektstre mini, naviger til personsiden til en av foreldrene.
  2. Klikk på Vis familie.
  3. Under Ektefeller og barn og under riktig ektefelle, klikk på Legg til barn.
    • Slektstre mini har ingen mulighet til å legge til søsken uten foreldre. Gå inn på nettstedet for dette alternativet.
  4. Oppgi informasjon om barnet, og klikk på Neste. (Hvis du vet barnets ID-nummer, klikk på Søk etter ID-nummer.)
  5. Gjennomgå søkeresultatene. Hvis du finner det rette barnet, klikk på Legg til person.
  6. Hvis du ikke ser personen i søkeresultatene, klikk på Opprett person.

Tips

Tvillinger eller flerfødsler

• Legg til hver av dem som en adskilt person.
  • Ikke legg til ordet “tvilling” i navnet. Du kan i stedet oppgi det under annen informasjon, i livsskissen eller i delen Notater på den enkeltes personside.
  • Selv om de legges til i en bestemt rekkefølge, kan barna vises i en annen rekkefølge. Hvis to personer viser samme fødselsdato, viser systemet dem i alfabetisk rekkefølge. Du kan ikke endre rekkefølgen.
  • Hvis tvillingene døde uten navn, oppgi bare etternavnet med fødselsdato og dato for dødsfall. For å unngå en senere fletting av de åpenbare duplikatopptegnelsene, kan du gjøre disse trinnene:
    • Oppgi informasjon i livsskissen for hver av dem for å forklare situasjonen.
    • Opprett et notat for hver av dem for å forklare situasjonen.
    • Se etter mulige duplikater, og marker tvillingene som Ingen match med en tydelig begrunnelse.

Barn utenfor ekteskap

• Du kan knytte dem til biologiske foreldre enkeltvis eller som ektepar.
  • Ikke legg til informasjon om ekteskap for paret. Legg relevant informasjon i et notat eller i en livsskisse.
  • For øyeblikket har Slektstre fem typer slektsforhold mellom foreldre og barn: adoptiv-, biologisk, vergemål, foster- og ste-. Systemet forutsetter et biologisk slektskapsforhold. Du kan oppgi forskjellige relasjonstyper for flere sett med foreldre.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg legge til en mor eller far i Slektstre?
Hvordan kan jeg spesifisere relasjoner om biologiske, ste-, adoptiv- og fosterforeldre i Slektstre?