Hvordan legge til manglende navn i en indeksert opptegnelse

I noen opptegnelsessamlinger, for eksempel folketellingsopptegnelser, kan du legge til navn som de opprinnelige indeksererne gikk glipp av.

Før du begynner

Finn ut om du kan legge til manglende navn i den indekserte opptegnelsen.

Fra en opptegnelsesdetaljside (siden som viser den indekserte informasjonen):

• Se etter en Rediger-knapp. Er det grått? I så fall kan du ikke redigere den indekserte opptegnelsen.
  • Er Rediger-knappen blå? Klikk i så fall på knappen.
    • Ser du en rute med flere Rediger-knapper? I så fall tillater samlingen begrenset redigering. Du kan ikke legge til manglende informasjon.
    • Vises et nytt skjermbilde med bildet til venstre og et panel til høyre som viser den indekserte informasjonen? (I mobilappen vises ofte indeksdataene under bildet.) I så fall kan samlingen redigeres fullstendig. Du kan legge til den manglende informasjonen.

Fra et opptegnelsesbilde på Utforsk historiske bilder (kun for nettsteder):

• Øverst i høyre panel, klikk på Bilderegister.
  • Ser du "Dette bildet er ikke indeksert"? I så fall kan du ikke legge til den manglende informasjonen.
  • Ser du en liste over navn? I så fall kan du legge til den manglende informasjonen.

Trinn (nettsted eller mobil)

1. Naviger til den redigerbare bilderegisteret:
    1. Klikk på Rediger-knappen på en opptegnelsesdetaljside (siden som viser de indekserte dataene). I transkripsjonspanelet klikker du på tilbakepilen.
    2. Øverst i transkripsjonspanelet på et bilde i Utforsk historiske bilder, klikk på Bilderegister.
  2. Utøm bildet slik at du kan se informasjonen du ønsker å legge til i stikkordregisteret.
  3. Nederst i transkripsjonspanelet, klikk på Legg til.
  4. Klikk på nedpilen og klikk deretter på et navnetype.
  5. Klikk på Legg til fornavn.
  6. Skriv inn navnet og klikk deretter på Legg til markering.
  7. Hold musepekeren over riktig ord i bildet. Endre størrelsen og plasser den nye ruten som vises. Klikk på avmerkingen.
  8. Klikk på Lagre.
  9. Klikk på Legg til etternavn og gjenta prosessen som for for- og mellomnavnet.
  10. I feltet Opptegnelsestype, klikk og begynn å skrive inn en opptegnelsestype. Klikk på det beste treffet i listen. For eksempel folketellingsopptegnelse.
  11. Klikk på Lagre.

Du ser nå overskrifter for forskjellige typer informasjon som du kan legge til. Legg til slektskap etter at du har skrevet inn alle manglende navn i husstanden i en folketellingsopptegnelse.

1. Klikk på et blyantikon og legg til informasjon om det nyopprettede navnet.
  2. Klikk på Legg til eller fjern felt.
  3. Klikk på feltene du vil legge til, og klikk deretter Lagre felt.
  4. Skriv inn dataene i feltet og klikk på Legg til markering.
  5. Hold musepekeren over riktig ord på bildet. Endre størrelsen og flytt den nye ruten. Klikk på avmerkingen.

Gjenta trinnene når du oppgir alle data om hver av de manglende personene. Etter at du har skrevet inn alle navn og slektskap i en folketelling, merker du av hovednavnet i den indekserte opptegnelsen. I en folketelling i USA er hovedpersonen personen som er utpekt som "leder" på folketellingsbildet.

1. I bilderegisteret, klikk på navnet på personen som vises som Hodet på bildet
  2. Til høyre for Viktig informasjon, klikk på blyantikonet.
  3. Under Hovednavn, klikk på sirkelen ved siden av Ja.
  4. Klikk på Lagre endringer.