Knytte kilden til en person i Slektstre

Kildekobler bruker et lilla Sammenlign-ikon for å varsle deg om at venstre kolonne (kilden) har opplysninger som høyre kolonne (Slektstre) mangler.

attach source Top Image.png

Hvis du kommer frem til at kolonnene beskriver samme person, kan du flytte informasjonen fra venstre kolonne til høyre kolonne slik at den vises i begge kolonnene. Det er dette vi kaller å knytte kilden til Slektstre. La oss se nærmere på hvordan det fungerer.

1. Med Kildekobler åpen, klikk på det lilla Sammenlign-ikonet. Hvis du ikke ser Sammenlign-ikonet, er kilden allerede tilknyttet, eller den inneholder ingen nye opplysninger.
  2. Når du har klikket på Sammenlign, utvides de to Kildekobler-kolonnene slik at du kan se detaljene i opptegnelsen (venstre kolonne) og sammenligne dem med detaljene som allerede finnes i Slektstre (høyre kolonne).
  3. En ny eller tidligere ukjent detalj har en grønn pluss-knapp ved siden av.
  4. For å legge til detaljene i Slektstre, klikk på den grønne plussknappen.
    Attach to Person_2nd Image.png
  5. Vurder å skrive inn en forklaring i Begrunnelse-feltet. Forklar kort hvorfor du tror opptegnelsen er et pålitelig samsvar med personen på treet. Dette vil hjelpe andre brukere å stole på ditt bidrag.

Hva den lilla Forskjellig-etiketten betyr

I noen tilfeller er detaljen i opptegnelsen ikke nødvendigvis ny, men den er bare forskjellig fra det du ser på Slektstre-siden av Kildekobler. Et navn kan for eksempel staves annerledes, eller datoen for en viktig livshendelse kan være en annen.

Når dette skjer, vil du ikke se den grønne plussknappen. I stedet vil detaljene ha en lilla tag ved siden av med ordet Forskjellig inni seg, og et lite blyantikon for redigering av opplysningene i Slektstre.

• Det at det står Forskjellig, betyr ikke at en endring må gjøres.
  • Hvis du kommer frem til at opplysningene i venstre kolonne er mer nøyaktige eller fullstendige, klikk på blyantikonet og gjør redigeringen.
  • Din korrigering gjør treet mer nøyaktig og pålitelig for andre brukere.
Attach to Person_3rd Image.png