Fesoasoani mo le sailiga o ata fa'asolopito

O le tele o ata i la matou fa'aputuga e i luga o le Initoneti ae e le'i fa'asino'upuina. E faigofie ona e sa'ilia le fa'aputuga o lo'o e mana'omia. Mai iina, e te autilo ai i ata seia oo ina e maua le faamaumauga e te fiafia i ai.

I le tele o sailiga sailiga, e te manaʻo e ulufale i le tele o faʻamatalaga e mafai ai. I lenei polokalama, o le patino tele e mafai ona faatapulaaina ai au taunuuga. Afai e te faamaoti maia le Faamaumauga o le Faaipoipoga, mo se faataitaiga, o taunuuga o lau sailiga o le a le amanaiaina soo se mea ua faaigoaina o le Vital Record po o le Faamaumauga a le Ekalesia. Afai e te ulufale i le tausaga 1835, o faʻamaumauga uma e aunoa ma se aso o le a faʻapena foi ona faʻamamaina.

Naʻo iʻuga e tutusa ma mea o loʻo sailia e toe faʻafoʻi mai.

Motuga'afa mo le sa'ilia o se ata patino

  • Va'ai i ni na'i ata muamua e iloa ai pe o i ai se fa'asino'upu o ata matanini'i. Afai e leai, taumafai e alu i le fa'aiuga o le ata e siaki ai se fa'asino upu. 
  • O nisi ata e tele tusi. Faʻaaoga ulutala tusi e suʻe ai le vaega o le ata e foliga mai o loʻo iai ni faʻamaumauga e te fiafia iai.
  • Vaʻai i nai ata ma iloa pe faʻafefea ona okaina ata - faʻasologa faʻasolosolo poʻo faʻasologa o taimi, mo se faʻataʻitaʻiga.
  • Mai mea e te maua i se faasino upu pe aoao mai le faasologa o ata, fai lau mate sili i le po o fea e sue ai le ata e te fiafia i ai. O se fa'ata'ita'iga lenei:
    • O le ata fa'afuainumera o lo'o i ai fa'amaumauga o le fa'aipoipoga. O ata e 1,874 o lo'o i ai le va'aiga ma le fa'ava'a mai le 1840 – 1898. 
    • Na fa'aipoipo ou tupuga i le 1870. O le afa lena o le va o le 1840 ma le 1898. 
    • Taumafai e agai i le ata 937. O le a le latalata e te o'o i ai i le aso o lo'o e mana'omia?
    • Fa'aauau pe'a ona agai i luma po o le to'e fo'i i ni se'ia o'o ina e latalata atu i le aso. Ona fa'aaoga le'a o auu e o atu ai i ata i le ata se'ia o'o ina e maua fa'amaumauga patino o le fiafia.

Tusitusiga feso‘ota'i

Aisea e leai ai se igoa
ole igoa ole itulau Search Images O le a le numera DGS?
Fautuaga mo le faʻaaogaina o le upu autu fanua pe a suʻesuʻeina faʻasolopito ata

Pe na aoga lenei mea?