Hur bifogar jag en historisk uppteckning till en person i Släktträdet?

0:00 / 0:00
videoCompanion
How Do I Attach Record Hints Using the New Source Linker?

Använd källlänkaren för att lägga till historiska uppteckningar som källa till dina förfäder i Släktträdet.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch.
    2. Längst upp på sidan klickar du på Sök.
    3. Klicka på Uppteckningar.
    4. Skriv in dina söktermer och klicka på Sök.
    5. Klicka på det sökresultat som intresserar dig.
    6. Klicka på Bifoga till Släktträdet.(Bifogad i Släktträdet till [namn] visar om uppteckningen redan har bifogats som källa.)
    7. Hitta din förfaders namn under "Historiklista" eller "Möjliga matchningar". Klicka på Välj.
      • Om du inte ser en matchning, sök på id-nummer i stället och klicka på Rätta.
      • Om du inte känner till id-numret klickar du på bakåtknappen i din webbläsare för att gå tillbaka till föregående sida.Du kan försöka bifoga uppteckningen igen när du har den nödvändiga informationen.
    8. När källlänkaren öppnas ser du två kolumner. Till vänster finns information från den historiska uppteckningen. Till höger finns information från Släktträdet.
    9. Om uppgifterna i den historiska uppteckningen matchar personen till höger klickar du på Jämför.
    10. Klicka på Lägg till för att lägga till den nya informationen till personen.
    11. Skriv in en förklaring och klicka på Bifoga.
      • Du ser en liten rullgardinsmeny om uppgifterna i det historiska dokumentet matchar mer än en person.Klicka på menyn för att se en lista över namn. Välj något som passar.
      • Om uppgifterna i det historiska dokumentet inte stämmer överens med din förfader klickar du på Inte en matchning. Skriv in en förklaring och klicka på Spara.
      • Om du är osäker klickar du på Avbryt.
    12. Om Källlänkare matchade uppteckningar med andra familjemedlemmar visas länken Jämför bredvid varje familjemedlem. Klicka på Jämför och fortsätt för varje ytterligare familjemedlem.
      • En del uppteckningar innehåller information om en person som för närvarande inte är länkad till familjen. Klicka på Lägg till och skapa en person i Släktträdet.

Steg (mobil Tree-app)

1. Öppna mobilappen Släktträdet.
    2. Tryck på Sök i historiska uppteckningar
      • Apple iOS: Tryck på de 3 menyraderna längst ned till höger. I menyn trycker du på Sök i historiska poster.
      • Android: Tryck på de 3 menyraderna uppe till vänster. I menyn trycker du på Sök i historiska poster.
    3. Skriv in dina sökord och tryck på Sök.
    4. Tryck på det sökresultat som intresserar dig.
    5. Tryck på Bifoga till släktträdet.Om du ser "Bifogad i Släktträdet till [namn]" eller "Bifogad till [namn]", har uppteckningen redan bifogats som källa.
    6. Hitta din förfaders namn i listan över möjliga matchningar. Tryck på Välj.
      • Om du inte ser någon matchning trycker du på Sök efter ID. Nedanför personens information trycker du på Välj.
      • Om du inte känner till id-numret fortsätter du forska tills du har tillräckligt med information för att fortsätta.
    7. När källlänkaren öppnas ser du två kolumner. Till vänster finns information från den historiska uppteckningen. Till höger finns information från Släktträdet.
    8. Granska informationen. Du kan lägga till information från posten till släktträdsprofilen. Tryck på pilarna bredvid den information som du vill lägga till.
    9. Tryck på Ja, bifoga.
    10. Om Källlänkaren har matchat uppteckningen med andra familjemedlemmar visas listan Granska andra. Tryck på ett namn i listan. Om systemet inte kan avgöra vem matchningen är trycker du på för att hitta en matchning. Till höger om rätt namn trycker du i cirkeln. Tryck sedan på Fortsätt. Granska informationen och tryck på Ja bifoga. Upprepa för andra på skivan.

Steg (Släktträdet Lite)

Du kan inte söka i och bifoga historiska uppteckningar genom Släktträdet Lite. Använd den vanliga webbplatsen eller mobilappen på FamilySearch .