Min förfader i Släktträdet är uppkopplad mot samma förälder två gånger

Lär dig om dubblettrelationer i Släktträdet mellan ett barn och en förälder. Åtgärda felet genom att ta bort dubblettrelationen.

I de flesta fall är den korrekta relationen den relation som innehåller båda föräldrarnas namn. Dubblettrelationen däremot nämner ofta bara en förälder. Den andra föräldern har märkts med "okänt". Radera släktskapsrelationen.

Innan du börjar

När du arbetar med förälder/barnrelationer kan det vara bra att skriva ner namn, id-nummer och släktskapsrelationer för de berörda förfäderna.Kom ihåg att du kan använda listan över de senaste ändringarna för att ångra ändringar om du gör ett misstag.

Steg (på webbplatsen)

1. I den övre menyn klickar du på Släktträdet och sedan på Trädet.
  2. Hitta barnet med dubblettrelationen.
  3. Klicka på personens namn. I detaljerna som dyker upp klickar du på personens namn igen.
  4. Klicka på fliken Detaljer.
  5. Gå till delen Familjemedlemmar . Hitta barnet under föräldern med en okänd make/maka.
  6. Klicka på ikonen Redigera .
  7. Under barnets namn klickar du på Ta bort eller Ersätt.
  8. Markera att du har granskat släktband, källor och anteckningar för personerna genom att klicka på kryssrutan.
  9. Klicka på Ta bort föräldrar.
  10. Förklara varför och klicka sedan på Ta bort.
  11. Uppdatera sidan. Du ser inte längre barnet och den ensamstående föräldern.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet går du till personsidan för barnet med dubblettrelationen.
  2. Tryck på fliken Föräldrar.
  3. Hitta barnets namn och tryck på ikonen Ändra.
  4. Tryck på dubblettföräldern.
  5. Tryck på Ta bort förälder eller Ta bort eller Ersätt förälder.
  6. Tryck för att bekräfta att du har granskat släktband, källor och anteckningar för de här personerna och tryck på Ta bort.
  7. Förklara varför och tryck sedan på Ta bort igen.
  8. När processen är klar ser du inte längre barnet med den ensamstående föräldern.

Steg (Släktträdet Lite)

1. När du är inloggad på Släktträdet Lite går du till personsidan för barnet med fel föräldrar.
  2. Under personens namn klickar du på Visa familj.
  3. Under Föräldrar och syskon hittar du barnets namn och klickar på ikonen Ändra.
  4. För att ta bort båda föräldrarna klickar du på Ta bort eller Ersätt bredvid barnet.
  5. Kontrollera att du har granskat släktband, källor och anteckningar för de här personerna och klicka på Ta bort.
  6. Förklara varför och klicka sedan på Ta bort.
  7. Uppdatera sidan. Du ser inte längre barnet och den ensamstående föräldern.