"De här generationerna sammanlänkas inte genom en patrilineal linje"

Det här meddelandet visas av en av två anledningar:

För att lösa de här problemen följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan.

null

Lägg till saknade generationer

Steg 1. Klicka på +överst till höger på personens panel.

• Om du arbetar från toppen av ditt träd längst ner väljer du Lägg till barn.
  • Om du arbetar från nedre till övre delen av sidan väljer du Lägg till föräldrar.
Family Tree, First Ancestor View, Add More Generations

Steg 2: Välj språkmallen. Den ligger ovanför namnfälten.

Skriv sedan in namn och annan information och välj Nästa.

Family Tree First Ancestor View Name Template

Steg 3. Kontrollera möjliga matchningar.

Släktträdet kontrollerar om personen du lägger till redan finns i databasen. Den vänstra kolumnen visar personen du angav. Den högra kolumnen listar möjliga matchningar, om de hittas.

• Om en matchning listas väljer du Lägg till matchning.
  • Om ingen matchning hittas väljer du Skapa person.
Family Tree First Ancestor View Possible Duplicates

Steg 4. Upprepa tills du har lagt till alla saknade generationer.

null

Rätta till förälder/barnrelationer.

Steg 1. Klicka på förälderns id-nummer för att kopiera det.

Det här unika id-numret innehåller bokstäver och siffror och finns på personens panel.

Family Tree First Ancestor View Copy ID

Steg 2: På sonens panel klickar du på +och väljer Lägg till förälder.

Family Tree First Ancestor View Add Parent

Steg 3. Välj Via id-nummer och klistra in förälderns id i fältet.

Välj sedan Nästa.

Family Tree Find by ID--English

null

Andra faktorer som orsakar brutna träd

Förutom de huvudsakliga anledningar som nämndes tidigare kan följande faktorer också orsaka brutna träd.

Personen i fokus är inte en direkt patrilineal ättling till den första förfadern

Även om du är en direkt efterkommande till personen som angetts som den första förfadern kan det här meddelandet visas om du inte är med i den första förfaderns släktlinje (manlig linje). För att se andra typer av släktskapsrelationer använder du en annan antavla, som liggande vy.

Obs: Ibland kan den gula klanstigen innehålla en kvinna om hon har samma släktnamn som den första förfadern.

Klanstigen är felaktig

Om trädet innehåller alla generationer mellan personen i fokus och den första förfadern, och om personen med fokus tillhör den första förfaderns klan, behöver du rätta till klanstigen för att kunna ta bort det här meddelandet.