Dela en indexeringsbunt för att få hjälp

När du behöver hjälp med en bunt kan du dela den med en annan indexerare. Den personen kan i egenskap av hjälpare se detaljerna i bunten och ge dig den hjälp du behöver, men om hjälparen skriver någonting i inmatningsområdet sparas det inte.

Hur man delar en bunt medan man arbetar på den

1. Klicka på Hjälp precis ovanför verktygsraden.
  2. I listrutan klickar du på Dela bunt.
  3. I fönstret Dela bunt får man två alternativ:
    • Kopiera buntlänken och klistra in den i ett e-postmeddelande till hjälparen eller i ett inlägg på sidan Share Batch, Etc. på Facebook. Hjälparen kan klicka på länken för att komma direkt till bunten.
    • Dela buntkoden på telefon så att hjälparen kan skriva in den i det webbaserade indexeringsverktyget och öppna bunten.

Ett annat sätt att få tag i buntkoden

1. Klicka på Bunt precis ovanför verktygsraden.
  2. I listrutan klickar du på Om bunt.
  3. Fönstret som öppnas visar ett bunt-ID. Det här ID-numret är detsamma som buntkoden.

Länken eller koden som används för att dela bunten har inget samband med film- eller buntnumret. Det är i stället ett unikt nummer som bunten har tilldelats enbart för att den ska kunna delas.

För instruktioner om hur man hjälper någon annan med en delad bunt, se Hjälpa till med en delad indexeringsbunt.

Om den här processen inte fungerar

Enligt överenskommelse med uppteckningsinnehavare kan vissa projekt endast indexeras av specifika grupper av indexerare. Om personen som hjälper dig inte kan se en delad bunt betyder det förmodligen att du och personen som hjälper dig inte har tillgång till samma projekt. Du kan antingen be någon annan om hjälp eller kontakta FamilySearch Support i stället.