Hur lägger jag till dödfödda barn eller missfall i Släktträdet?

För att lägga till uppgifter om ett dödfött barn skriver du in barnets namn, kön, födelseuppgifter och dödsuppgifter i Släktträdet. Lägg sedan till händelsen med dödfödd till profilen.Om barnet levde en kort tid efter födseln skriver du in födelse- och dödsuppgifterna. Lägg inte till händelsen dödfödd. Ett missfall kan läggas till som en anpassad händelse.

Om barnet aldrig fick sitt namn, eller om namnet inte upptecknades, gör något av följande:

• Lämna barnets förnamn tomt. Ange faderns efternamn.
  • Om du inte känner till faderns efternamn men känner till moderns skriver du in hennes efternamn.
  • Om du inte känner till faderns eller moderns efternamn skriver du in ett frågetecken (?) som barnets förnamn. Lämna efternamnet tomt.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch
  2. Klicka på Släktträdet och sedan på Släktträd.
  3. Vid behov går du till personsidan för en förälder till det dödfödda barnet och lägger till barnets namn i familjen.
  4. Ta fram barnets personsida.
  5. Klicka på Detaljer.
  6. Gå till delen Övrig information.
  7. Klicka på + Lägg till händelse.
  8. Klicka på Dödfödd.
  9. Ange informationen och en motivering till varför du anser att den är korrekt.
  10. Klicka på Spara.

Steg (mobilappen Apple iOS eller Android Family Tree)

1. Lägg vid behov till barnet i mobilappen Släktträdet.
  2. Ta fram personsidan för det dödfödda barnet.
  3. Tryck på Detaljer.
  4. Tryck på +.
  5. Tryck på Dödfödd.
  6. Ange informationen och en motivering till varför du anser att den är korrekt.
  7. I övre högra delen av skärmbilden trycker du på Spara.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite låter dig inte ange att ett barn dog före födseln. Alternativt kan du använda webbversionen av Släktträdet eller mobilappen för iOS och Android.