Hur visar jag att dubbletter inte är en matchning i Släktträdet?

När någon anger att två uppteckningar inte är en matchning föreslår Släktträdet inte längre att de är möjliga dubbletter.

Steg (på webbplatsen)

1. Logga in på FamilySearch och klicka sedan på Släktträdet.
  2. Klicka på Släktträd.
  3. Klicka på personens namn.
  4. I informationen som visas klickar du på deras namn igen.
  5. I delen Släktforskningshjälpen till höger klickar du på Visa alla.
  6. Klicka på Möjlig dubblett.
    • Om du är säker på att posten handlar om någon annan klickar du på Inte en matchning.
    • Om du vill jämföra de möjliga dubbletterna mer detaljerat klickar du på Granska sammanslagning och jämför posterna. Om du sedan bestämmer dig för att posterna inte är en matchning klickar du på Inte en matchning.
  7. Ange en orsak till varför posterna inte är en matchning.
  8. Klicka på Spara.

Steg (mobilapp)

1. I mobilappen Släktträdet trycker du på Släktträdet.
  2. Navigera till den person som har en möjlig dubblett.
  3. I övre högra delen av skärmbilden trycker du på de tre prickarna.
  4. Tryck på Möjliga dubbletter.
  5. Under den specifika dubbletten trycker du på Inte en matchning.
  6. Förklara varför och tryck på Inte en matchning. Om du är osäker trycker du på Avbryt eller returpilen.
  7. Dubbletten visas nu på fliken Inte en matchning.

Steg (Släktträdet Lite)

Family Tree Lite låter dig bara se listan över möjliga dubbletter.