Hur kan jag förhindra att andra människor gör felaktiga ändringar i Släktträdet?

När du upptäcker och kopplar ihop dina förfäder ser du att andra kan lägga till eller ändra information som du har bidragit med.

Vi tror att ju fler människor som arbetar i Släktträdet, desto mer växer trädet. Med tillväxt hoppas vi att det blir mer exakt. Vi har skapat flera verktyg för att hjälpa våra användare att arbeta tillsammans.

När andra användare hittar källor och resonemang är de mindre benägna att ersätta bra information med mindre korrekt information.

Verktyg för samarbete i Släktträdet

• Du kan följa upp till 4 000 trädposter som intresserar dig. Om du vill följa en förfader navigerar du till personsidan. Till höger om namnbanderollen klickar du på Följer. Om du vill se din lista och dina ändringar klickar du på Släktträd och sedan på Följer.
  • Senaste ändringar visar ändringar i en persons trädpost. På en personsida bläddrar du nedåt tills du ser panelen Senaste ändringar till höger. Klicka på Visa alla för att se hela listan.
  • Källor hjälper användarna att lita på den information de ser. För att se bifogade källor för en trädpost, gå till förfaderns personsida. Högt upp på skärmen klickar du på Källor.
  • En motivering förklarar en förändring eller ett bidrag till en förfäders register. Lägg till motiveringar överallt där du lägger till information.
  • Den korta livshistorien ger en snabb sammanfattning av en förfaders liv. En livshistoria kan hjälpa andra att veta om personen är deras förfader. Du hittar livshistoriken längst ned på fliken Detaljer på en personsida.
  • Från en personsida klickar du på Samarbeta för att använda diskussionsverktyget eller anteckningsverktyget. Klicka på + Lägg till diskussion för att starta en konversation om en gemensam förfader med alla andra som besöker förfaderns sida. Du kan också klicka på + Lägg till anteckningar för att registrera insikter, slutsatser eller frågor som inte verkar passa någon annanstans.
  • När du skapar anteckningar kan du markera kryssrutan för varningsmeddelande. Detta markerar en anteckning som en varningsanteckning och kommer att varna andra användare när de går till personsidan för att dubbelkolla anteckningen och andra källor innan de gör några ändringar.

Arbeta tillsammans i trädet

Andra användare låter oss ibland publicera deras e-postadress eller annan kontaktinformation. Använd den för att kontakta dem direkt. Eller skicka ett FamilySearch-meddelande till valfri FamilySearch-användare.

När du samarbetar med andra användare i Släktträdet, var artig och respektfull.