Hjälpa till med en delad indexeringsbunt

Du kan använda dig av funktionen Dela bunt för att hjälpa en indexerare som har en fråga om en bunt. Indexeraren ger dig en kod eller webbadress som låter dig se det han eller hon ser.

Du som hjälpare kan göra följande i en delad bunt:

• Bläddra bland bilderna.
  • Se bildgalleriet.
  • Se slå upp-listan för varje fält.
  • Läsa fälthjälpen och projektinstruktionerna.
  • Köra en kvalitetskontroll för att se att det finns information i alla obligatoriska fält. Alla problem som hjälparen hittar måste rättas eller ändras av indexeraren.

Kom ihåg de här viktiga tipsen när du använder funktionen Dela bunt för att hjälpa någon annan:

• Du kan göra ändringar på skärmbilderna, men bara indexeraren kan spara eller skicka in dem.
  • Du kan bara se bunten så som den senast sparades i systemet.
  • Några indexerare har berättat att funktionen Dela bunt fungerar bäst i webbläsarna Chrome eller Firefox.

För instruktioner om hur man delar en bunt för att få hjälp, se Dela en indexeringsbunt för att få hjälp.

Steg

Om du indexerar när du blir ombedd att hjälpa till med en bunt, gör följande:

1. Klicka på fliken Hjälp.
  2. Klicka på Öppna delad bunt.
  3. Ange koden som du fått av indexeraren.
  4. Klicka på Öppna. Den delade bunten öppnas, och bunten du höll på med stängs.

Om du inte indexerar när du blir ombedd att hjälpa, gör något av följande:

• I panelen Mina buntar:
    1. Klicka på kugghjulsikonen bredvid Mina buntar.
    2. I listrutan klickar du på Öppna delad bunt.
    3. Skriv koden i popup-fönstret och klicka på Öppna.
  • Om begäran om hjälp kom i ett e-postmeddelande öppnar du det och klickar på länken.

Ett meddelande visas som påminner dig om att du tittar på en delad bunt. Du kan inte göra några ändringar i bunten och den är inte knuten till ditt konto. Ändringar som indexeraren gör visas först när de är sparade och du har uppdaterat skärmbilden. Om du aldrig har indexerat det här projektet förut visas projektinstruktionerna efter påminnelsen.

Om den här processen inte fungerar

Om du inte skriver in koden för bunten på rätt sätt kan du inte se den delade bunten. För att börja om och få koden av indexeraren igen klickar du på bakåtpilen längst upp på skärmbilden.

Enligt överenskommelse med uppteckningsinnehavare ska vissa projekt enbart behandlas av en särskild grupp indexerare. Om du inte kan se en delad bunt betyder det förmodligen att du och indexeraren inte har tillgång till samma projekt. Be personen du försöker hjälpa att kontakta FamilySearch Support i stället.