Hur lägger jag till en första förfader i Släktträdet?

Den första förfadern är den första medlemmen i eller grundaren av en kinesisk klan. Om du använder vyn Första förfader rekommenderar vi att du lägger till din första förfader först av allt. Om du har mer än en första förfader kan du skriva in alla och växla mellan dem efter behov.

Om du inte vet vem din första förfader var, eller om ditt fädernearv inte följer en klanbaserad, patrilinjär släkthistoria rekommenderar vi att du använder en annan skärmvy.

Steg (på webbplatsen)

När du först växlar till vyn Första förfader får du hjälp av ett popup-fönster att ange din första förfader. Om den inte dyker upp använder du ett av följande alternativ:

1. Se till att rätt fokusperson visas längst ner på skärmbilden.
  2. Välj ett alternativ för att lägga till den första förfadern:
    • Längst upp där den första förfaderns namn ska visas klickar du på Lägg till första förfader.
    • På fokuspersonen klickar du på + och klickar på Lägg till första förfader.
    • Klicka på knappen Alternativ och klicka på Lägg till första förfader. Om personen redan har en första förfader klickar du på Mer. Klicka sedan på Lägg till första förfader.
  3. För in uppgifter om den första förfadern och klicka på Nästa, vilket blir tillgängligt när du har klickat på Avliden. (Om du känner till id-numret klickar du på Efter id-nummer.)
  4. Klicka på Nästa.
  5. Om Släktträdet hittar personer som matchar din sökning så listas de. Ange om du behöver lägga till en matchande person eller skapa en ny.
    • Om personen redan finns i Släktträdet klickar du på Lägg till matchning.
    • Om personen inte finns i Släktträdet redan klickar du på Skapa person.
    • För att anpassa din sökning klickar du på Förfina sökning.