Jag har glömt mitt lösenord eller användarnamn för FamilySearch

Du kan återställa ett glömt användarnamn eller återställa ett glömt lösenord för ditt FamilySearch-konto med hjälp av det alternativ som är direkt kopplat till ditt konto:

• Ditt mobiltelefonnummer
  • Din e-postadress

Du kan återställa ett användarnamn eller återställa ett lösenord för ett aktiverat FamilySearch-konto. Om ditt konto inte är aktiverat kontaktar du FamilySearch Support.

Steg (på webbplatsen)

1. I det övre högra hörnet på FamilySearch webbplats klickar du på Logga in.
  2. Tillämpa ett av följande alternativ beroende på om du har glömt endast ditt användarnamn, endast ditt lösenord eller båda:
    • Endast användarnamn: Klicka på användarnamn under lösenordsfältet.
    • Endast lösenord: Klicka på lösenord under lösenordsfältet.
    • Båda: Klicka på användarnamn under lösenordsfältet. Klicka sedan på kryssrutan vid Jag minns inte mitt lösenord på nästa skärm.
  3. Välj en återställningsmetod baserat på den information som du angav under registreringen.
    • Mobil: Ange ditt mobilnummer. En verifieringskod skickas till det numret. Ange verifieringskoden i det angivna fältet och klicka på OK.
    • Email: Ange din e-postadress. Ett e-postmeddelande med alla användarnamn som är kopplade till det e-postkontot kommer till dig. Öppna e-postmeddelandet och klicka på det användarnamn du vill använda.
  4. Vad som händer sedan beror på vad du angav att du glömde:
    • Endast användarnamn: Inloggningssidan visas igen, med ditt användarnamn automatiskt ifyllt.Du kan nu skriva in ditt lösenord och logga in. Om du upptäcker att du också har glömt ditt lösenord klickar du på lösenord för att återställa lösenordet.
    • Endast lösenord: Alternativet att nollställa ditt lösenord visas.
    • Båda: Alternativet att nollställa ditt lösenord visas.Ditt användarnamn visas på skärmen.
  5. Om det behövs återställer du ditt lösenord:
    1. Ange ett nytt lösenord.
    2. Verifiera det nya lösenordet.
    3. Klicka på Återställ.

Steg (mobilappar)

1. Öppna antingen mobilappen Släktträdet eller Minnen på din mobila Android- eller Apple iOS-enhet.
  2. På inloggningsskärmen trycker du på Behöver du hjälp med att logga in?
  3. Tryck på ett av alternativen:
    • Du har bara glömt ditt användarnamn – tryck på Har du glömt användarnamnet?
    • Du har bara glömt ditt lösenord – tryck på Glömt lösenordet?
    • Du har glömt båda – tryck på Har du glömt användarnamnet? På nästa skärm trycker du sedan på kryssrutan bredvid Jag kommer inte ihåg mitt lösenord.
  4. Tryck för att välja en återställningsmetod baserat på den information som du angav under registreringen. Ange informationen och tryck på OK.
    • Mobilnummer: Ange ditt mobilnummer. En verifieringskod skickas till det numret. Ange verifieringskoden i det angivna fältet och tryck på OK.
    • Email: Ange din e-postadress. Ett e-postmeddelande med alla användarnamn som är kopplade till det e-postkontot kommer till dig. Öppna e-postmeddelandet. Klicka på ditt användarnamn. Ett popup-fönster visas där du kan återställa ditt lösenord. Ange ett lösenord och följ instruktionerna på skärmen.
  5. Vad som händer sedan beror på vad du angav att du glömde:
    • Endast användarnamn: Inloggningssidan visas igen, med ditt användarnamn automatiskt ifyllt.Nu kan du ange ditt lösenord och logga in. Om du upptäcker att du också har glömt ditt lösenord trycker du på Glömt lösenord.
    • Endast lösenord: Alternativet att nollställa ditt lösenord visas.
    • Båda: Alternativet att nollställa ditt lösenord visas.Ditt användarnamn visas på skärmen.
  6. Om det behövs återställer du ditt lösenord:
    1. Ange ett nytt lösenord.
    2. Verifiera det nya lösenordet.
    3. Tryck på Återställ.

Steg (Släktträdet Lite)

1. Gå till Family Tree Lite.
  2. Om du kommer ihåg ditt användarnamn skriver du in det och klickar på Logga in. Om du glömt ditt användarnamn kan du återställa det:
    1. Klicka på Glömt användarnamn?
    2. Välj ett av återställningsalternativen för ditt konto.
      • Mobil: Ange ditt mobilnummer. En verifieringskod skickas till det numret. Ange verifieringskoden i det angivna fältet och klicka på Fortsätt.
      • Email: Ange din e-postadress. Ett e-postmeddelande med alla användarnamn som är kopplade till det e-postkontot kommer till dig. Öppna e-postmeddelandet. Klicka på ditt användarnamn, ett popup-fönster visas där du kan återställa ditt lösenord. Ange det nya lösenordet och följ anvisningarna på skärmen.
  3. Om du glömt lösenordet kan du nollställa det:
    1. Klicka på Glömt lösenord?
    2. Välj antingen mobil- eller e-postalternativet. Ange informationen och klicka på kryssrutan bredvid Jag kommer inte ihåg mitt lösenord.
    3. Klicka på OK.
    4. Du får då ett meddelande med valet att nollställa ditt lösenord. Öppna meddelandet och klicka på Nollställ lösenord.
    5. Ange och bekräfta ditt nya lösenord.
    6. Klicka på Återställ.

Observera:

För medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga

• En person kan lägga till ett medlemsnummer till bara ett konto.
  • En medlem i kyrkan kan ha ett FamilySearch-konto med kyrkans matrikelkortsnummer, eller ett utan, eller båda typerna av konton.