Hur laddar jag upp ljudfiler?

Ljudinspelningar är några av de dyrbaraste minnen du kan ha. En inspelning av en släktings röst är ovärderlig. Ladda upp den till FamilySearch så att du kan dela den med andra släktingar och så att du alltid har en säkerhetskopia.

Du kan ladda upp ljudfiler till FamilySearch med hjälp av webbplatsen FamilySearch.org, mobilappen Släktträdet eller mobilappen Minnen.

FamilySearch stöder de här filtyperna:

• .m4a (Observera att Firefox inte kan spela upp m4a-filer på Mac, iOS eller Android.)
  • .mp3
  • .wav

Den största ljudfilsstorleken är 15 MB.
När du har sparat en inspelning kan du se ett meddelande om att "Bearbetningen misslyckades. Radera och ladda upp igen, eller kontakta supporten." I vissa fall är det här meddelandet felaktigt och du kan spela upp ljudfilen. Om så är fallet kan du kontakta supporten för att få meddelandet borttaget. Du behöver inte radera minnet.

Steg (på webbplatsen)

Du kan lägga till ljudfiler från antingen Minnen eller Träd.

Minnesgalleri.
Från Galleriet kan du lägga till en ljudfil från din dator.

1. Logga in på FamilySearch.
  2. Klicka på Minnenlängst upp på sidan.
  3. I listrutan klickar du på Galleri.
  4. Klicka på plustecknet (+) i en cirkel.
  5. Dra och släpp innehåll från din dator till skärmen, eller klicka på Välj filer.
  6. Tagga filen till personen i Släktträdet.

Släktträdssida
Från en persons släktträdsprofil kan du spela in ett minne om personen.

1. Logga in på FamilySearch.
  2. Högt upp på sidan klickar du på Släktträd.
  3. I listrutan klickar du på Släktträdet.
  4. Navigera till personens släktträdsprofil.
  5. Klicka på fliken Minnen.
  6. Klicka på Lägg till minnen uppe till vänster och sedan på Ljud.
  7. Ange en titel för minnet och klicka på mikrofonikonen. Du kan se ett meddelande som ber dig att tillåta FamilySearch att använda din mikrofon. klicka på Tillåt.
  8. När du har spelat in minnet klickar du på Klar.

Om du använder en webbläsare som inte stöds eller om din fil överskrider filstorleksgränsen visas ett rött meddelande för att varna dig.

Steg Memories mobilapp

1. I mobilappen Minnen trycker du på +.
  2. Tryck på Spela in ljud (Android) eller Lägg till ljud (iOS).
  3. (endast iOS), tryck på Spela in ljudfiler eller Mina filer.
  4. Fortsätt med lämpliga instruktioner.

Spela in ljudfil

1. Du kan se ett meddelande som ber dig låta Minnen spela in ljudfiler. Tryck på ett av följande alternativ:
    1. När du använder appen.
    2. Bara den här gången.
    3. Tillåt inte.
  2. Tryck på en fråga. Om du inte ser en fråga som du vill besvara trycker du på Börja inspelning.
  3. Tryck på Start.
  4. Spela in minnet.
  5. Tryck på Klar.
  6. Skriv in en titel och tryck på OK.
  7. Tagga filen till personen i Släktträdet.

Mina filer (finns endast på iOS)

Använd något av följande alternativ för att hitta filen:

• Tryck på en visad plats.
  • Använd sökrutan och sök efter filen.

Steps Mobilapp för släktträdet

1. Öppna personens detaljsida.
  2. Tryck på Minnen.
  3. Tryck på plustecknet (+) i cirkeln.
  4. Tryck på Lägg till ljudfil (iOS) eller Spela in ljudfil (Android).
  5. endast iOS: tryck på Spela in ljudfil eller Mina filer
  6. Fortsätt med lämpliga instruktioner.

Spela in ljudfil

1. Du kan se ett meddelande som ber dig låta Minnen spela in ljudfiler. Tryck på ett av följande alternativ:
    1. När du använder appen.
    2. Bara den här gången.
    3. Tillåt inte.
  2. Tryck på en fråga. Om du inte ser en fråga som du vill besvara trycker du på Börja inspelning.
  3. Tryck på Start.
  4. Spela in svaret.
  5. Tryck på Klar.
  6. Skriv in en titel och tryck på OK.

Mina filer (finns endast på iOS)

Använd något av följande alternativ för att hitta filen:

• Tryck på en visad plats.
  • Använd sökrutan för att söka efter filen.

Steg (Släktträdet Lite)

Släktträdet Lite stöder inte uppladdningen av minnen.

Felsökning av mp3-filer

Om du laddar upp mp3-filer och ser meddelandet "Uppladdningen misslyckades" använder du den här länken: http://audio.online-convert.com/convert-to-mp3. Webbplatsen konverterar filerna till högre kbps. Du kan dela upp en ljudfil i flera filer utan att ändra bithastigheten. I Valfria inställningar klickar du på Trimma ljud.

Misslyckade filer är lägre än 76 kbit/s, så att konvertera dem till 128 kbit/s eller högre löser vanligtvis problemet.

Andra felsökningar

• Om du använder en webbläsare som inte stöds ser du en röd linje genom knappen Spela upp. När du klickar på uppspelningsknappen med en röd linje genom den visas ett felmeddelande: "Filtypen stöds inte."
  • Firefox kan inte spela upp m4a-filer på Mac, iOS eller Android.

Rapportera missbruk av ljudfil

Du kan anmäla otillåten användning för olämpligt ljudinnehåll.

1. Klicka på en ljudfil.
  2. Längst upp till höger på webbplatsen eller Apple iOS-mobilapparna klickar du på ikonen med 3 punkter. I Android-mobilapparna hittar du Rapportera missbruk längst ned till höger.
  3. Klicka på Rapportera missbruk.
  4. Välj en kategori för otillåten användning, förklara ditt problem och klicka på OK.

FamilySearch flaggar ljudfilen för vidare granskning.