Hur laddar jag upp minnen till FamilySearch?

0:00 / 0:00
videoCompanion
How to add photos to a person in a few easy steps | FamilySearch

Du kan ladda upp foton, ljudfiler eller dokument till FamilySearch Memories, antingen som ett enskilt objekt eller som en grupp av objekt.

Innan du börjar

Läs noga igenom Inlämningsavtalet.

Format- och filstorleksbegränsningar

• Dokument: .pdf filformat upp till 15 MB. Konvertera andra dokumentformat, till exempel .doc och .docx filer, till .pdf innan du laddar upp.
  • Foton: .jpg, .png, .tif och .bmp filformat på upp till 15 MB.
  • Ljud: mp3, m4a och .wav upp till 15 MB

Vänligen observera

• .pdf är den enda filtypen som stöds och som kan innehålla flera sidor.
  • Redigera ett minne, t.ex. beskär ett foto, innan du laddar upp det. När du har laddat upp ett objekt kan du inte redigera det.

Steg från Minnen (webbplats)

1. Logga in på FamilySearch.org
  2. I menyraden högst upp på skärmen klickar du på Minnen.
  3. Klicka på Galleri.
  4. Klicka på plustecknet (+) i en cirkel.
  5. Dra och släpp innehåll från din dator till skärmen, eller klicka på Välj filer.
  6. Tagga foton individuellt.

Steg från personsidan

1. Klicka på fliken Minnen .
  2. Klicka på Lägg till minnen.
  3. Klicka på en minnestyp:
    1. Ljud: Spela in din röst för att berätta en historia. Du kan spela in i upp till 5 minuter för varje ljudminne. Klicka på inspelningsknappen för att spela in. När du är klar klickar du på Klar. Klicka sedan på Spara.
    2. Berättelse: Ladda ner upp till 10 foton från din enhet eller från ditt galleri. Ange en titel och berättelsen. Händelser är inställda som offentliga som standard. Om du vill göra en händelse privat klickar du på Privat. Klicka på Spara.
    3. Fil: Ladda upp filer. Klicka här om du vill ladda upp från din enhet, ditt galleri eller Google Foto.

Steg för att ladda upp flera filer eller foton

1. Leta reda på och klicka på det första objektet.
  2. Tryck ner Skift-knappen på tangentbordet.
  3. Tryck ned Skift-knappen och klicka på det sista objektet som du vill överföra.
  4. Du ser en lista med bifogade filer som är markerade och redo att laddas upp. Följ anvisningarna på skärmen och ladda upp bilderna.
  5. För att välja olika foton som inte är i följd i en mapp, letar du fram och klickar på det första fotot.
  6. Tryck och håll ned kontrollknappen (Ctrl).
  7. Med Kontrollknappen (Ctrl) nedtryckt klickar du på alla objekt som du vill ladda upp. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Steg (mobilappen Minnen)

1. Tryck på plustecknet (+) i cirkeln.
  2. Tryck på Lägg till dokument eller Lägg till foto.
  3. Tryck på det alternativ som du föredrar att använda:
    1. Android: Kamera eller fil
    2. Apple iOS: Ta foto, kamerarulle eller Mina filer

Välj en fil från din enhet och tryck på Ladda upp. Eller använd kamerafunktionen för att fånga innehållet. Redigera fotot och tryck på Spara.

Steg (mobilappen Släktträdet)

1. Tryck för att öppna en persons informationssida.
  2. Tryck på Minnen.
  3. Tryck på plustecknet (+).
  4. Tryck på Lägg till dokument eller Lägg till foto.
  5. Tryck på ett alternativ:
    1. Android: Kamera, fil eller FamilySearch Gallery
    2. Apple iOS: Ta foto, Kamerarulle, Mina filer eller Min familjSök i galleriet.

Välj en fil från din enhet eller från galleriet och tryck på Ladda upp. Eller använd kamerafunktionen för att fånga innehållet. Redigera fotot och tryck på Spara.

Släktträdet Lite

För närvarande ingår funktionen Minnen inte i Släktträdet Lite.

När du är klar

Om färgerna visas omvänt (som negativ) i FamilySearch tar du bort fotot. Konvertera den till ett annat filformat och ladda upp den igen.

Tagga varje foto och dokument individuellt så att det länkar till en individ i Släktträdet. Lägg till titel, händelsedatum, evenemangsplats och beskrivning så att ditt minnesobjekt blir lättare att hitta.

I Släktträdet visas en persons minnen i den ordning de lades till. Du kan inte ändra den ordningen.